Новини » Автоновини

2014: GEFCO Group се представя удовлетворяващо в сложната икономическа среда



Admin23.04.2015г 

2014: GEFCO Group се представя удовлетворяващо в сложната икономическа среда

Световен фактор в индустриалната логистика и европейски лидер в автомобилната логистика, GEFCO Group генерира оборот от 4.1 млрд. евро през 2014 г. - увеличение с 1.5% спрямо 2013 г. Печалбата от основната дейност е 105 милиона евро, което е ръст от 10.5% в сравнение с 2013 г.
Люк Надал, председател на УС на GEFCO, подчерта: ”GEFCO постигна изключително удовлетворяващи резултати през миналата година като вземем под внимание и предизвикателствата на икономическата среда в момента. В период, през който контролът върху цялата верига на доставки става основен елемент за конкуренцията между производителите, GEFCO предлага на клиентите си своя специфичен опит. Той позволява на контрагентите на GEFCO да добавят стойност на всеки етап от своята верига на доставки. Доказателство за това е 10-процентният ръст в дейността на GEFCO Group през 2014 г., базиран на партньорство с индустриални клиент.

С 10.5% ръст в печалбата от основната дейност GEFCO Group е в състояние да увеличи доходността и да противостои на икономическите и секторни колебания.
С минимализирани вземания през последните 2 години Групата генерира 138 милиона евро свободни средства, което доказва стабилно финансово състояние. Работният план за гъвкавата структура на разходите, въведен в средата на 2014 г. и ефективността на бизнес модела "asset-light", допринесоха за доброто управление на разходите.
GEFCO Group генерира 4.1 млрд. евро оборот през 2014 г., което е ръст от 1.5% в сравнение с 2013 г. Това развитие на дейността включва и 10% увеличение в оборота, създаден от индустриални клиенти, без да се включват PSA Peugeot Citroën and General Motors.,
Нестихващите усилия на търговските екипи позволиха на GEFCO да запази своята позиция сред първите 10 логистични интегратори в Европа, както и да е на челно място в логистиката на автомобили.

Стратегията за диверсификация на клиентското портфолио

Групата използва своята уникална специализация в автомобилната индустрия, базирана и на сътрудничеството с PSA Peugeot Citroën, за да е полезна на производители от различни отрасли: електроника (Hitachi, Philips, LG), потребителски стоки (Ikea, L’Oréal, Kering), авиация (Safran, Zodiac, EADS) и индустриално оборудване (т. нар. "High and Heavy" сектори). През 2014 г. GEFCO разшири с 10.6% своето портфолио с клиенти.
Успехът на стратегията за диверсификация се проявява в основните договори на GEFCO, подписани с клиенти от цял свят: сътрудничество с Panstar и World Duty Free Group в Испания, споразумението в Турция с Sirona Dental – производител на дентално оборудване, както и новото партньорство в Румъния с Timken – световен производител на навигационни и индустриални елементи.
Стратегията за диверсификация се доказа като успешна в частност и при развиването на дейности в Зона "1520" (Русия, Украйна, Казахстан и Балтийските държави); в тази зона GEFCO подписа над 350 нови договора през 2014 г.

Международното развитие – ядрото на стремежите на GEFCO

Осланяйки се на междуконтиненталната си мрежата от 80 хъба и депа, GEFCO предлага индивидуализирани решения в подкрепа на международното развитие на своите клиенти. Наскоро откритата платформата за въздушни товари, изградена до Летище Франкфурт е чудесен пример за постоянните инвестиции на компанията.
В допълнение на платформите в Париж и Шанхай, новият хъб в Хонг Конг предлага решения за основните предизвикателства пред производителите, в частност тези в ОНД.
Също така, 2014 г. беше беляза от подписването на договора между GEFCO Испания и GEFCO Русия с Talgo – испански производител на жп-оборудване. Договорът е за доставка на 6 влакови мотриси в Русия.
В подкрепа на стратегията за растеж, GEFCO насочи 1/3 от инвестициите си в разгръщането на информационна система. Чрез нея компанията предоставя на клиентите си цялата необходима информация за транспортните операции.

GEFCO стартира и нова жп-услуга за транспорт „от врата до врата” между Азия и Европа. Това е уникално средство, позволяващо да се използва обширната Китайската национална жп-мрежа за доставки в редица страни, включително Казахстан, Русия, Беларус, Узбекистан, Германия и Унгария.

Постоянното разгръщане по света - водещ елемент в стратегията на GEFCO

Начело на водеща европейска частна транспортна мрежа, с всяка следваща година GEFCO укрепва позициите си в източноевропейските страни и затвърждава разширяването си в райони с висок потенциал за развитие.
•В края на 2014 г., започвайки дейност и в Алжир, Групата разшири присъствието си в Северна Африка. Алжир е една от страните с най-мощна икономика в Африка, географското ѝ разположение е чудесно за търговия с Европа, Близкия Изток, Южна Америка и Азия.
•Вземайки под внимание силния потенциал, свързван с динамичната икономика на страните от ASEAN (Асоциацията на страните от Югоизточна Азия), GEFCO планира да представи своите дейности както във Виетнам – основен фактор за търговските потоци в тази зона, така и в Тайланд и Индонезия. С над 620 милиона жители ASEAN има ръст от 6.4% през 2014 г., а за 2017 г. е заложено БВП да достигне 3 трилиона щатски долара. Освен това зоната на ASEAN е 6-тият в света автомобилен пазар – през 2013 г. са произведени 4.3 милиона превозни средства.
•Присъстваща в Русия от 2003 г., компанията GEFCO вече жъне успехите от положените съвместно с РЖД усилия. Руските железници осигуряват дългосрочна стратегическа подкрепа. За да се ускори развитието в Русия и страните от ОНД, GEFCO адаптира методите си за организиране на дейността като формира географски обособената „Зона 1520” и създаде „клъстер” от 50 експерти по логистика, базирани в Москва.
•Новите страни, в които GEFCO планира скоро да установи филиали, са Гърция, Сърбия и Южна Корея.

Групата GEFCO (GEFCO Group)
GEFCO определя стандартите в логистиката за индустриални производители. Чрез своите пет основни сфери на дейност – международен морски и въздушен транспорт, сухопътен транспорт, складово управление и опаковки за многократна употреба, логистика на нови автомобили, митническо и акредитивно представителство - GEFCO предлага глобални иновативни решения. Те са разработени както за местна и международна логистика, така и за междуфирмена и вътрешнофирмена логистика, отговаряйки на целия спектър от изисквания на производителите. Представена в над 150 страни, GEFCO се нарежда сред първите 10 европейски компании за логистика, с оборот от 4.1 млрд. евро за 2014 г. и 11,500 служители. Чрез своите над 350 бизнес локации, GEFCO развива дейност в ключови региони като Югоизточна Азия, Централна и Източна Европа, Близкия Изток, Балканите, Източна Азия и Южна Америка.
Интернет страница: www.gefco.net




Коментари

Добави коментар

Реклама