Новини » Любопитно

PSA Peugeot Citroën ще увеличи производството в Европа с над 60 000 автомобила



Admin24.04.2015г 

PSA Peugeot Citroën ще увеличи производството в Европа с над 60 000 автомобила

PSA Peugeot Citroën обяви, че ще увеличи производството в европейските си заводи, за да се възползва от ръста на европейските пазари и да отговори на търсенето от клиентите си. До края на август 2015 ще бъдат произведени над 60 000 допълнителни автомобила в Европа, което означава, че обемът ще е с 10% по-висок от първоначално планираното за периода.

Обемите ще се увеличат и за трите бранда на Групата - – Peugeot, Citroën и DS. Например, броят на Citroën C4 Cactus, произвеждан в Мадрид – модел, който надвиши целите си, достигайки почти 30 000 поръчки от януари – ще бъде увеличен с 9000 в течение на периода. Гамата на Peugeot също ще бъде развита, като допълнителни обеми са планирани за 208, 2008 и 308, включително версията 308 SW.

Броят DS 3, произвеждан в Поaси, Франция, също ще нарасне, което се отнася и за производството на лекотоварни автомобили в Групата, сегмент, който PSA Peugeot Citroën продължава да води.

Като част от плана за увеличение на производството, в заводите на Групата за двигатели и скоростни кутии във Франция процесът ще се ускори, което се отнася и за търговската мрежа на PSA Peugeot Citroën. Доставчиците и цялата автомобилна индустрия също ще бъдат призовани да участват в този процес.

Що касае европейските заводи на PSA Peugeot Citroën, увеличението на производството ще доведе до корекции в работния график и, в определени случаи, до краткосрочно вкарване в действие на допълнителни екипи и наемане на временно заети.

Производствената база на PSA Peugeot Citroën е способна да отговори на бързите промени в търсенето, благодарение на гъвкавостта, осигурена от споразуменията, подписани с представители на служителите във Франция (Нов социален договор от 2013) и други европейски страни. Tези споразумения дават възможност за съчетаване на стандартите за конкурентноспособност на завода и да се запазят основните интереси на служителите.

Денис Мартин, Директор за Европа, заяви: "Ръстът на европейския пазар е много добра новина за цялата автомобилна индустрия, от заводите до дилърствата и доставчиците. Той има силен ефект върху представянето на PSA. Положителното развитие на пазара, което виждаме днес, означава, че можем да ускорим изпълнението на плана Back in the Race, който се основава на предположението, че пазарът ще ще се задържи стабилен. С подкрепата на нашите доставчици и благодарение на гъвкавостта, предвидена в споразуменията, подписани с представители на работниците, ние мобилизираме нашите ресурси, за да посрещнем търсенето от страна на нашите клиенти."

За PSA Peugeot Citroën
Със своите три световно известни марки, Peugeot, Citroën и DS, PSA Peugeot Citroën продаде 3 млн. автомобила по света през 2014. Вторият най-голям автомобилен производител в Европа, PSA Peugeot Citroën записа продажби и приходи от 54 млрд. евро през 2014. Групата затвърди позицията си на европейски лидер по отношeние на CO2 eмисиите, със средно 110,3 грама CO2/км през 2014. PSA Peugeot Citroën извършва търговски операции в 160 държави. Той е и свързан с финансови дейности (Banque PSA Finance) и автомобилно оборудване (Faurecia).
Източник: www.peugeot.bg




Коментари

Добави коментар

Реклама