Новини » Тунинг

Българският филиал на световната организация за кар аудио организира надсвирване в БанкяAdmin31.08.2015г 

Българският филиал на световната организация за кар аудио организира надсвирване в Банкя

След 5-годишно отсъствие EMMA (Европейската асоциация за мобилни медии) отново се завръща в България. На 5-и и 6-ти септември (събота и неделя) на Националния хиподрум в Банкя ще се проведе националното състезание за озвучаване на автомобили и тунинг EMMA Sound & Tuning Show. Състезанието ще се проведе в категории SQ (Sound Quality), ESPL (звуково налягане/сила на звука) и EMMA Racing (оптичен тунинг).

По традиция състезанията на EMMA са не просто надпревари между състезатели, а шоу програми с много игри за публиката, атракции и други забавления. В този дух състезанията винаги завършват с парти за всички участници, организатори и зрители.

EMMA Bulgaria е лицензиран член на европейската асоциация за автомобилни аудио и мултимедийни системи EMMA (European Mobile Media Association). Победителите от всички категории на състезанието имат право да се явят на европейските финали на EMMA, които в последните години се провеждат в Залцбург, Австрия.

История
EMMA Bulgaria се появява като лицензиран член на EMMA през 2003 г. През 2006 г. вече се провежда национално състезание и изложение в рамките на Автосалон София. През 2007 г. състезанието на EMMA вече се отделя като самостоятелно двудневно събитие и през следващите години привлича между 6000 и 10 000 души публика. Най-успешното и посещавано събитие на EMMA е съвместно с националното тунинг шоу през 2010 г. на летището в Лесново, посетено от над 20 000 зрители. През следващите 5 години EMMA няма лицензиран представител в България. Поради непрекъснатия интерес всяка година се провеждат неофициални състезания. През 2015 г. EMMA отново има лицензиран представител в България.

Събития
2006 – състезание за автоозвучаване в рамките на Автомобилен салон София
2007 – писта „Дракон” (с.Калояново) EMMA Sound & Tuning
2008 – състезание за car audio в рамките на „Национален тунинг фест”
2009 – ЕММА надсвирване в Плевен
[Type text]
2010 – състезание за car audio в рамките на „Нацинално тунинг шоу”
2011, 2012, 2013, 2014 - неофициално състезание по време на ежедогодното национално тунинг шоу
2015 – официално завръщане на ЕММА в България

За ЕММА
Организацията ЕММА е основана през 2000 г. от обществото на car audio специалистите с идеята да предостави незавивисима унифицирана платформа за промотиране и оценяване на аудио- и мултимедийни системи в автомобили.През годините ЕММА се развива и днес има представителства в над 40 страни по целия свят. От създаването си досега ЕММА застава зад организацията на повече от 300 събития във всички точки на планетата, в които са се включили над 20 000 автомобила.

Както и във WRC например, и тук производителите създават свои собствени отбори, с които се включват в състезанията – такива имат Pioneer, DLS, Brax и др. Така те получават възможнстта да „сверят часовниците” си с конкуренцията, както и да представят продуктите си. EMMA Academy пък осигурява възможността за обучение на квалифицирани специалисти за изграждане на аудиосистеми за превозни средства.

От друга страна, събитията на ЕММА дават на т.нар. „инсталатори” на car audio възможност да черпят опит за технически решения, освободени от рекламен натиск. Спечелените отличия са доказателство за професионализъм
Една от основните цели на ЕММА е всички състезатели да бъдат доволни след събитието – дори и тези, които не са на призови места. Затова съдиите винаги обясняват внимателно и обстойно на участниците къде са пропуските им и какво трябва да коригират – именно в тези съвети е и основната изгода за всеки състезател. По традиция всяко събитие на ЕММА завършва с парти, което сближава всички участници.
 
Коментари

Добави коментар

Рекламаwww.maslagaz.com

Литол-24
Литол-24
Разфасовка: 4 килограма
Цена: 28.13лв.
Купи