Новини » Тунинг

Vilner на Salon Privé



Admin10.09.2015г 

Vilner на Salon Privé

Радикален български интериор в дома на Чърчил. Vilner на Salon Privé
Величествена сграда пропита с история, заобиколена от епични градини, считани за умалено копие на градините на Версай. Разположен на 11 км от Оксфорд, в Уудсток, графство Оксфордшър, дворецът е известен, като родното място и дом на един от най-влиятелните хора на 20 век - самият сър Уинстън Чърчил. Идеално място за провеждане на едно от най-красивите и стойностни събития за автомобили в света - Salon Privé Concours d'Elégance.

В тази аристократична атмосфера Vilner направи впечатляващ дебют. Двоен дебют. Българското ателие демонстрира самочувствие и вещина с два интериорни проекта, реализирани в две уникално различни, като концепции – но еднакво потресаващи коли - Rimac Concept One и Tramnotana XTR.

Кабината на електрическия хипер седан Concept One е изпълнена с фина кафява кожа, комбинирана с черна алкантара и съшита със сини, контрастни конци. Апликациите по приборния панел, централната конзола и волана пък са изработени от полиран, въглероден композит. Усещането? Подобаващо уникално за кола, генерираща 1088 к.с. и вдигаща 100 км/ч от място за 2,8 сек, без да изпуска нито грам CO2 в атмосферата. Защото е електрическа.

Екипът на Vilner се гордее, че партнира на производител, като Rimac, който доказа инженерните си умения пред света. Хърватите разработиха и доставят управляващия модул за епохалният Koenigsegg Regera. Щом Rimac е достоен за Кристиaн фон Кьoнигсег, значи е достоен и за Art Studio Vilner.

Българската бомба обаче бе хвърлена от испанската муха Tramontana XTR, най-екстремното изпълнение на каталунската марка. Тя се задвижва от 888-конен битурбо V12 с произход Mercedes-AMG и изглежда, като извънземен болид. Който обаче е напълно легален за шосейна употреба.

Кокпитът на XTR е уникален и е пряка интерпретация на цветовата схема на екстериора. Двете разположени една зад друга седалки ефектно повтарят черното, бялото и червеното, изразени с висококачествена кожа и алкантара. Тази схема обаче няма да може да бъде видяна никъде другаде - като официален партньор на Tramontana, Vilner отговаря за изпълнението на строго индивидуални кабини за всеки един XTR, поръчан на испанската марка.

Реакцията? Публиката на Salon Privé Concours d'Elégance награди интериора на Tramontana със същото количество внимание, каквото получиха и експонати от ранга на струващия 925 хил. паунда 1968 Aston Martin DB6 Vantage Volante и 1954 Bentley R-Type Continental Fastback, оценено на над милион. Категоричен комплимент към единствения български представител в Бленхайм Палас и добър повод за членовете на екипа да запалят по една пура.
Източник: www.vilner.eu




Коментари

Добави коментар

Реклама