Новини » Застраховане

По-скъпа "Гражданска отговорност" от догодина - защо



Admin04.10.2015г 

По-скъпа "Гражданска отговорност" от догодина - защо

Причината за увеличението на цената – лимитът на обезщетенията, които застрахователите плащат при произшествие, се вдига десеткратно. Задължителната застраховка "Гражданска отговорност" от догодина ще бъде по-скъпа. Тази промяна вече беше приета от кабинета, а днес ще се обсъжда и от депутатите в ресорната транспортна комисия.

Цената на задължителната полица за шофьорите може да се увеличи с до 30%, , съобщи Нова ТВ.
Причината за увеличението на цената – лимитът на обезщетенията, които застрахователите плащат при произшествие, се вдига десеткратно. От сегашните – максимум 1 млн. лв. при смърт на човек – на 10 млн. лв.

Освен това застраховката вече ще съдържа и сертификата "Зелена карта", който се изисква при пътуване в страни извън ЕС.Новите правила дават възможност и за сключване на 3-годишна застраховка "Гражданска отговорност", вместо едногодишна. За това шофьорите би трябвало да получават отстъпка в цената.

Много трудно ще е на застрахователите да обосноват това повишение на цените, защото едва ли досега има случай по който да са изплатили максималното обезщетение от един милион, да не говорим дали някога ще се случи изплащане на цели 10 милиона! Но нищо не им пречи да ни пробват на издръжливост за пореден път. Да, ама не...
Източник:Автопрес




Коментари

Добави коментар

Реклама