Новини » Тунинг

Пожарните служби в 86-те най-големи български общини разполагат с напълно обновен автопаркAdmin22.10.2015г 

Пожарните служби в 86-те най-големи български общини разполагат с напълно обновен автопарк

Успяхме да модернизираме и подновим автопарка на пожарните служби в 86-те най-големи български общини, каза директорът на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението” гл. комисар Николай Николов по време на финалната пресконференция по проект „Модернизация на структурните звена на НСПБЗН-МВР в Столичния агломерационен ареал и агломерационните ареали на шестте най-големи града – Пловдив, Варна, Бургас, Плевен, Русе и Стара Загора”. Според него българската пожарна вече разполага с най-доброто от специализираната техника и оборудване, които се предлагат на европейския пазар.

Гл. комисар Николай Николов допълни, че по проекта са доставени общо 192 пожарни автомобила, лек среден и тежък клас, 1230 въздушни дихателни апарата, 31 модерни автомеханични стълби и други технически съоръжения. Той очаква с реализирането на проекта разходите на ГДПБЗН за горива да намалеят с 23 %, което в абсолютна сума е около 1.5 млн. лева.

Със закупуването на новата техника над 5 млн. български граждани вече могат да разчитат на по-бързи и по-адекватни действия на пожарникарите, каза комисар Тошко Бързилов, началник на Националния оперативен център към Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“. Колегите и хората видяха възможностите на съвременното ни оборудване при последните акции на автомагистрала „Хемус”, подчерта още той.

Гл. комисар Николай Николов благодари на Министерството на регионалното развитие и благоустройство и на управляващия орган на ОП „Регионално развитие” за подкрепата, която са оказали на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението” при реализирането на този проект. Направихме важна крачка в правилната посока и се надявам, че ще съумеем да надградим започнатото, допълни той.

Припомняме, че проектът „Модернизация на структурните звена на НСПБЗН-МВР в Столичния агломерационен ареал и агломерационните ареали на шестте най-големи града – Пловдив, Варна, Бургас, Плевен, Русе и Стара Загора” стартира в края на 2008 г. и целта му бе да бъдат закупени 42 пожарни автомобила за седемте най-големи българки града. В последствие проектът бе трансформиран и в резултат на реализацията му беше закупена и доставена пожарна техника и оборудване за 86-те най-големи български общини. Стойността на новата техника е за близо 50 млн. евро, 85% от които осигурени по ОП „Регионално развитие“. Целите на проекта са осигуряване на по-висока степен на пожарната безопасност и надеждна защита на над 5 млн. души и тяхното имуществото при инциденти в градските агломерационни ареали и ограничаване разрастването и бързото ликвидиране на пожари чрез обновяване и модернизиране на наличния машинен парк и опазване на околната среда и намаляване на вредните емисии на парникови газове отделяни от пожарните автомобили. По проекта последователно бяха доставени 192 пожарни автомобила за гасене на пожари с вода и пяна лек, среден и тежък клас, 1230 въздушни дихателни апарата, 27 командни автомобила, 31 автостълби с въртяща се платформа 30 м и 42 м, 6 автомобили за спасителни дейности- тежък тип, 2412 комплекта лични предпазни средства (топлозащитни облекла, каски, колани, ръкавици и ботуши), 205 комплекта топлоотразяващи облекла, 48 костюма за химическа защита и друго оборудване.
Коментари

Добави коментар

Рекламаwww.maslagaz.com

G-Profi MSI Plus 15W-40
G-Profi MSI Plus 15W-40
Разфасовка: 205 литра
Цена: 1077.48лв.
Купи