Новини » Еко-ауто

Център за ЕКО ШОФИРАНЕ отваря врати в централата на PSA Peugeot Citroën



Admin29.11.2015г 

Център за ЕКО ШОФИРАНЕ отваря врати в централата на PSA Peugeot Citroën

По случай COP 21, Конференция на ООН под председателството на Франция, PSA Peugeot Citroën ще разположи пред централата си** експериментален център за еко шофиране, в който ще намерят място 18 електрически, хибридни и бензинови/дизелови автомобила с ниски емисии на CO2 на марките PEUGEOT, CITROËN и DS от 30 ноември до 11 декември 2015 г.
В допълнение към изпратената до 100 000 частни и корпоративни клиенти покана, широката публика ще може да тества автомобилите по време на 20 минутен пробег. Участниците ще получат съвети от обучените наблюдатели по еко шофиране, което ще позволи намаляване на разхода с до 15%.

Европейски лидер в областта на въглеродните емисии със средни стойности от 105,5 г/км (в края на септември 2015 г.) и доставчик на устойчиви решения за мобилност, PSA Peugeot Citroën ще предложи автомобилен парк с нисък разход, съставен от:
- Електрически автомобили PEUGEOT (iON и Partner) и CITROËN (C-Zéro и Berlingo)
- Автомобили с бензинови и дизелови двигатели със стойности по-малки от 100 г/km от марките PEUGEOT, CITROEN и DS
- Електровелосипеди PEUGEOT, електрически скутери PEUGEOT e-Vivacity.

Групата е и единственият автомобилен производител в света, разработил цялостна политика за отработване на парникови газове в две посоки:

Разработване на модерни технологии, като например 3-цилиндровия бензинов двигател EB PureTech – избран за „Двигател на годината 2015 г.“ в категорията си – както и двигателите с технология Blue HDi, отговарящи на стандарта Euro 6 и съчетаващи селективна каталитична редукция (SCR) и филтър за твърди частици, за които са депозирани повече от 100 патента.

Разработване на проекта Горски въглеродни поглътители PEUGEOT-ONF в бразилска Амазония, започнат през 1998 г. Към настоящия момент проектът е позволил засаждането на над 2 000 000 дървета от 50 различни местни вида и създаването на един Частен резерват за природно наследство. Тези въглеродни поглътители понастоящем са погълнали повече от 480 000 тона въглерод.

За PSA Peugeot Citroën
Обединяваща три световноизвестни марки, Peugeot, Citroën и DS, през 2014 г. Групата е реализирала продажби на 3 милиона автомобила по цял свят. Оборотът на втория сред европейските производители на автомобили е 54 млрд. евро за 2014 г. Групата се утвърждава като европейски лидер по отношение на въглеродните емисии (CO2), със средни стойности от 110,3 г CO2/км през 2014 г. PSA Peugeot Citroën присъства в 160 страни. Дейността на компанията се простира също в областта на финансите (Banque PSA Finance) и в сферата на автомобилното оборудване (Faurecia).
Източник:Peugeot-Citro-n-по-време-на-Конференцията-на-ООН-COP-21" rel="nofollow" target="_blank">Автопрес




Коментари

Добави коментар

Реклама