Новини » Тунинг

Корейци купиха тунинг-ателието CarlssonAdmin08.12.2015г 

Корейци купиха тунинг-ателието Carlsson

Южнокорейският производител на автокомплектации Sambo Motors купи известното немско тунинг-ателие Carlsson. Вторият по големина независим тунингар на Mercedes-Benz беше продаден след старта на процедура за банкрут и продажба на имуществото. Новият собственик обеща да запази всички работни места и да възобнови пълноценната дейност на фирмата.

Carlsson подаде в съда на Саарбрюкен заявление за банкрут на 28-и април, защото основният китайски акционер престана да осигурява финансова подръжка, а сред останалите кредитори се появиха разногласия и възникнаха проблеми с ликвидноста. Назначен беше с конкурс временен управител, който реши да не се спира работата и запази всички сътрудници.

След обявяването на търга интерес към придобиването на имуществото на Carlsson проявиха 250 фирми от Германия и други страни. Крайният списък на претендентите беше оформен от четири компании, а Sambo Motors беше избрана за победител на 19 ноември, като пълното затваряне на сделката беше осъществено на 4-и този месец. Платената цена от корейците обаче остава фирменна тайна.

Компанията Sambo Motor е основана в 1977-а година. Тя се занимава с разработката и производството на компоненти за двигатели и горивни системи. В нея работят около 3000 души, а приходите й за миналата година са били около един милиард щатски долара.
Източник:Автопрес
Коментари

Добави коментар

Рекламаwww.maslagaz.com

G-Special UTTO 10W-30
G-Special UTTO 10W-30
Разфасовка: 205 литра
Цена: 1031.52лв.
Купи