Новини » Застраховане

Предстои автоматично дерегистриране на колите без "Гражданска"Admin13.01.2016г 

Предстои автоматично дерегистриране на колите без "Гражданска"

Собствениците без застраховка „Гражданска отговорност“ ще загубят служебно регистрациите на автомобилите си до два месеца, предупреждават застрахователи.

Около 350 000 са автомобилите без валидна застраховка към настоящия момент, съобщи БНР.

Според промяната в правилата на застраховането, които влязоха в сила от 1-ви януари с новия застрахователен кодекс, колите без "Гражданска отговорност", служебно ще се свалят от отчет до подновяването на полицата, за да се предотврати източването на гаранционния фонд от чуждите автомобили с българска регистрация.

В момента гаранционният фонд изпраща писма на незастрахованите собственици на МПС-та, с указания или да сключат гражданска отговорност, или да свалят от отчет автомобила. Предвижда се и в рамките на 2-3 месеца да има единна система, която ще позволява автоматично дерегистриране, каза за "Хоризонт" застрахователят Милен Петков.

Въпреки че на пазара вече са факт и първите онлайн застраховки, впечатленията на застрахователите са, че клиентите подхождат с недоверие към новата възможност:

Хората са скептични. Търсят потвърждение през няколко сайта, през няколко брокера. За съжаление този аспект на българското разбиране за купуване онлайн ще търпи развитие дълго време.Източник: Economynews.BG
Коментари

Добави коментар

Реклама