Новини » Тунинг

Fibra dе Carbono Rosso. Vilner отдели специално внимание на Alfa Spider



Admin26.01.2016г 

Fibra dе Carbono Rosso. Vilner отдели специално внимание на Alfa Spider

Alfa Spider. Изкуство на колела, което Vilner подчертава с внимателно прилагане на техники и решения, в хармония с арт естетиката на тази красива Alfa. Ателието кръщава проекта Fibra dе Carbono Rosso и изпипва Spider в детайли.

Интериорът на един открит автомобил е дори по-важен от този на едно купе, тъй като той често попада в полезрението едновременно с външните части на колата. Това е само една от причините Vilner да изработи този специален въглероден композит, през който сякаш се просмуква цветът на външните повърхности. Червеното обаче не е натрапчиво, а заглушено до мекото и бледо вишнево лилаво, за да не дразни водача и пътника. Въглеродът тук е преплетен с кевлар, изработката е изключително фина, а приложението засяга сериозна част от детайлите на кокпита. Апликациите на централната конзола, волана, дръжките на вратите, лостчетата и тяхната периферия, дори незабележимите на пръв поглед елементи, служещи за водачи на коланите, са формовани от карбон. Самото кормило е подложено на тотална трансформация. Vilner променя формата на обръча от овална в спортна, със скосение в долната част, и придава ергономичен релеф в областта на захвата. Воланът е облечен е с кожа, съшит е с бели конци, а карбо-кевларените му апликации са с 45-градусов наклон на нишките, повтарящ ориентацията на композита на централната конзола.

Предпазните ленти също са във вишнево лилаво-червено, както и по-голямата част от седалките, които обаче са индивидуализирани. Седлата не са еднакви, както и двете части на кокпита, оформящи две различни естетически зони. Ефектът е почти огледален - елементи, които при дясната позиция са решени във вишнева кожа, вляво са изработени от черен благороден материал. Тази тема е продължена дори и от облицовките на вратите на Spider Fibra de Crbono Rosso.

Специално внимание заслужават самите тапицерии на седалките - Vilner избира така наречената 3D мрежа, за централните секции. Тази материя е изключително интересна, подчертава спортното излъчва, не на седлата, като едновременно с това порестата структура осигурява добра вентилация през топлите дни на годината.

Екстериорът. Колата е боядисана в специалния цвят Vilner Milano Rosso, който ателието разработи за персонализацията на модела MiTo. Комбиниран с детайлното прилагане на черен лак, излъчването на Spider Fibra dе Carbono Rosso става още по-индивидуално. Черната връзка между стоповете придава спортна намръщеност, докато черните рингове на фаровете отпред правят изражението на Brera по-откровено. Последното е постигнато и с боядисване на самите ниши помещаващи осветителните тела - Milano Rosso цвят и за елементите, който излизат от завода в черно. Катранените джанти, дръжките на вратите и мигачите завършват персоналния характер на Spider.


2010 Alfa Romeo Spider, 2387 куб. см, 250 к.с. (с чип), 420 Нм, 6 ст. ръчна, предно задвижване, 1615 кг.
 

Източници: Автопрес, www.vilner.eu




Коментари

Добави коментар

Реклама