Новини » Автоновини

Цените на SsangYoung Tivoli стартират от 31 500 лева с ДДС



Admin27.05.2016г 

Цените на SsangYoung Tivoli стартират от 31 500 лева с ДДС

С представянето на модела си Tivoli, от SsangYong поставиха началото на нова глава в своята история. Такава със свеж и уникален дизайн, модерни технологични решения и не на последно място привлекателни за окото и ръката форми. Резултатите не закъсняха- само през април, продажбите на компанията в глобален мащаб са се увеличили със 7.4% до 13 462 единици, като 7788 от тях са били представители именно на моделното семейство Tivoli (Tivoli и по-големия батко Tivoli XLV).

Причината за пазарния успех на Tivoli е комбинация от няколко основни фактора, която до този момент сякаш убягваше на SsangYong. Този път компанията е в състояние да предложи на потребителите наистина интересен, привлекателен и предизвикващ положителна емоция екстериорен дизайн, с издължена и мускулеста предна част, изтеглен профил и ефектна “задница” с преливащи се задни светлини. Допълнителна екзотика и уникалност може да бъде постигната след поръчката на контрастното двуцветно изпълнение на въшността, като особено ефектна е комбинацията Dandy Blue BiColore с основен син металик и бели таван, и горна половина на външните огледала. Налични са също така и класическите червено/черни, черно/бели и други конфигурации.

Контрастно може да бъде и решението на вътрешността на Tivoli, като клиентите могат да избират между приятни за окото и на допир текстилни материали или естествена кожа. Именно интериора е едно от най-големите достойнства на новия модел на SsangYong, който въпреки сравнително компактните си външни габарити предлага учудващ простор. Особено силно впечатление прави този, отделен за пътниците на задните седалки, като те могат да разчитат на голяма свобода както в областта на краката, така и на раменете и главите. Товарното отделение на колата пък предлага свободен обем от 423 литра, а във вътрешността са оформени допълнителни отделения и ниши за по-малки багажи.

С основни габарити дължина 4202 мм, ширина 1798 мм и височина 1590 мм, и междуосието 2600 мм, компактният кросовър SsangYong Tivoli се предлага с избор между бензинов (128 конски сили, 160 Нм) и дизелов (115 конски сили, 300 Нм) двигател, и двата от които 1.6 литрови. Клиентите могат да избират също така между шестстепенна механична и автоматична предавателна кутия, както и между версии с две и четири задвижващи колела.

Изборът пред който са изправени бъдещите собственици на Tivoli става още по-богат, т.к.т от компанията предлагат модела и в три нива на оборудване- Advance, Comfort и Premium. Независимо от избора си обаче, те ще могат да разчитат на впечатляващо като набор стандартно оборудване, в което фигурират системи, налични като допълнителна екипировка и то при най-високите нива на оборедване при водещи европейски производители. Сред основните позиции, с които може да се похвали всяко Tivoli откриваме спирачен асистент, система за подпомагане на потеглянето по наклон, система против преобръщане, 16-цолови алуминиеви джанти, спирачен асистент, електронна стабилизираща програма, волан с три режима на работа- Нормален, Комфортен и Спортен, система за наблюдение на налягането на въздуха в гумите, седем предпазни въздушни възглавници, в това число и такава за колената на водача, и други.

Коментирайки системите за безопасност трябва да споменем, че Tivoli беше подложен на краш-тест от KNAP (Korean New Car Assessment Program), по време на който моделът е получил крайна оцента от 91.9 точки от възможни 100. Във формирането на крайната оценка, под внимание са били взети както резултатите от симулациите на катастрофи, така и пътното поведение и наличните системи за активна безопасност (тези, които работят за предотвратяването на удара).

Други две отличия, с които може да се похвали SsangYong Tivoli са Energy Winner Awards на Корейското министество на промишлеността и асоциацията на потребителите за горивна икономичност на дизеловата си версия и за ергономичност на седалките си по време на 15-то издание на Ergonomics Design Awards.

За допълнителен комфорт по време на пътуването, всяко Tivoli разполага с централен информационен контролен дисплей, на който се подава информация относно показанията на гумите, средния и моментния разход на гориво, както и се извършва избора на специалната многоцветна подсветна на контролните уреди. Налични са шест цвята, които клиентите могат да избират в зависимост от личните или моментни си предпочитания.

Предното табло и основната част от панелите на вратите на Tivoli са изработени основно от приятни за окото и ръката материали, като долната част на средната конзола е заета от голям контролен пластмасов блок, който въпреки изключително полираната си повърхност е с цялостно висококачествено излъчване, с приятни на допир и тактилно усещане бутони.

Освен с впечатляващо стандартно и допълнително оборудване, SsangYong Tivoli впечатлява и със завидно пътно поведение. Компактният кросовър следва траекторията уверено, без наклонявания на купето и предлага отлично сцепление с пътя дори при по-неразумно шофиране. Автомобилът предлага и отлична маневреност в градски условия, като основната причина за това е един от най-добрите радиуси на завиване в сегмента си.

Добавена “стойност” тук дава и посочената по-горе система на волана с три режима на работа на волана- комфортният режим е отлично решение по време на движение по магистрала, а спортният предлага много директна връзка с колелата и е идеално решение за градско предвижване с дебнещи отвсякъде опасности и засилен трафик. За цялостната удовлетвореност зад волана, спомага и самият той- със спортен дизайн и скосена долна част, той е оборудван с интегрирани бутони за бордовата система.

След Tivoli, новото начало на SsangYong продължава с пазарното лансиране на неговата удължена версия Tivoli XLV, която вече присъства и в България. Автомобилът, отбелязал световната си публична премиера по време на международното изложение в Женева в началото на март, се явява дълга версия на стандратния модел, но запазва неговото междуосие. Увеличението в дължината е от почти 24 сантиметра, а товарната вместимост е 720 литра.

*Цените на SsangYoung Tivoli стартират от 31 500 лева с ДДС




Коментари

Добави коментар

Реклама