Новини » Любопитно

Традиционна инициатива „Безопасна ваканция“ се проведе в Стара Загора



Admin27.05.2016г 

Традиционна инициатива „Безопасна ваканция“ се проведе в Стара Загора

Превърналата се в традиция инициатива “Безопасна ваканция” се проведе днес в Стара Загора. В проявата се включиха  ученици от втори до четвърти клас. Целта е привличане вниманието на децата и техните родители към характерните за ваканционния период рискове и представяне на модели за безопасно поведение.

И през настоящата година в организацията и провеждането на събитието се включиха ОДМВР – Стара Загора, РД ПБЗН – Стара Загора, „Център за наука, култура и изкуство към общината, „Младежки общински съвет”, Младежката група към БЧК и „Европа директно". Участваха деца, обучени по програмата „Детска полицейска академия” и деца от новосформираните детски полицейски управления в СОУ „Железник” и НУ„Димитър Благоев”.

Бяха демонстрирани полицейски автомобили, полицейски мотоциклети, специален автомобил за пожарогасене, полицейско оборудване и помощни средства. Служители на „Пътна полиция” при ОДМВР – Стара Загора припомниха на децата основните правила за безопасно пресичане на различни по вид кръстовища. Умения по потушаване на огън показаха децата от отбор „Млад огнеборец”. Любимец на малките стана служебно следово куче на ОДМВР – Стара Загора.

Обучение по оказване на долекарска помощ на пострадал проведе младежката група към БЧК, а демонстрация на бойни техники показаха младите бойците от боен клуб „Атила”.
Награди получиха всички деца, които се включиха в конкурсите за рисунки на асфалт и хартия, във викторините на теми по безопасно поведение и в конкурса за най-позитивно послание, написано на балон.

 




Коментари

Добави коментар

Реклама