Новини » Автоновини

Daimler с конкурент на Tesla Model S в Париж



Admin11.07.2016г 

Daimler с конкурент на Tesla Model S в Париж

В края на септември по време на автосалона в Париж ще дебютира електрически седан на марката Mercedes-Benz, който ще изминава с едно зареждане на акумулатора си около 500 км.

Миналата есен Daimler представи на Франкфуртския автосалон хибридния концепткар Mercedes-Benz IAA и обяви, че на негова база се подготвя сериен електромобил. Явно нещата около тази кола са били ускорени и тя ще бъде демонстрирана доста по-рано от предвиденото по време на автосалона в Париж.

По всяка вероятност машината пак ще бъде представена като концепт, но ще е много близо до серийния си вид, който трябва да бъде качен на конвейера през 2018-а година. Главният коз освен луксозността и напълването с екстри до козирката щке е бробегът с едно зареждане, като немците смятат, че ако подобен автомобил не може да извърти поне 500 км, то няма смисъл да бъде правен изобщо.

Според представители на марката е време за Tesla “да почне да се притеснява”. В основата на електрическия седан на Mercedes-Benz, ще легне новата модулна еектрическа платформа, която по-нататък ще бъде използвана и при други екологини модели, сред които и два кросовъра.
Източник:Автопрес




Коментари

Добави коментар

Реклама