Новини » Спорт

DS Virgin Racing обявява своя нов екип пилоти за сезон 3



Admin22.07.2016г 

DS Virgin Racing обявява своя нов екип пилоти за сезон 3

Екипът DS Virgin Racing има удоволствието да съобщи за пристигането на аржентинеца Хосе Мария Лопес, двукратен световен шампион на ФИА WTCC (Световен шампионат за туристически автомобили), за да се присъедини към британеца Сам Бърд за сезон 2016-17 на Шампионата ФИА на Формула E.

Хосе Мария Лопес ще направи дебюта си във Формула Е като заменя Жан-Ерик Верн. На 33 години, аржентинецът има забележителни резултати, шампион на ФИА WTCC, като в момента води в дисциплината с вече 244 точки и шест победи през сезон 2016.

Преди да води в Световния шампионат за туристически автомобили, този който е известен с прякора “Печито” е имал успешна кариера с болиди, като печели италианския шампионат Формула Рено на първенството през 2002 г. и Еврокупата Формула Рено V6 през 2003 г. Той става тест-пилот на F1 през 2006 г.

След отлично представяне и завършил четвърти в общото класиране с 88 точки, Сам Бърд ще е за трета година с DS Virgin Racing. Тази година 29 годишният британец постигна трети успех във Формула E на състезанието проведено в Буенос Айрес, без да пропусне превъзходното си класиране в Путраджая и трите си пол позишъна, повече от всеки друг през сезон 2015-2016.

“Това е много вълнуващ етап за кариерата ми и с нетърпение чакам предизвикателството на Формула Е с DS Virgin Racing “, заяви Хосе Мария Лопес.

“Тази година е една голяма крачка напред и аз искрено вярвам, че DS Virgin Racing ще отиде далеч” отговори Сам Бърд след направеното съобщение. “Ние показахме солидно темпо през втората половина на сезона. Ако можем да го превърнем в повече победи, ще трябва да имаме автомобил, който да се бори за титлата през следващата година. ”

“За мен е голямо удоволствие официално да оповестя състава на нашия екип за следващия сезон и да приветствам Хосе Мария в семейството на DS Virgin Racing” добави Алекс Тай, Директор на DS Virgin Racing. “Той е световен шампион доказал качествата си на най-високо ниво, като е демонстрирал вродената си бързина и устойчивост във всички категории, в които е участвал. Убеден съм, че той ще направи същото във Формула E заедно със Сам, който пък продължава да доказва, че е един от най-бързите и най-талантливи пилоти през последните две години. Уверен съм, че като комбинираме силите на Сам, Хосе и на нашия екип, ние ще намерим най-печелившата формула в дисциплина, изискваща много талант от пилотите, постоянство и упорита работа. Характерът на нашите двама пилоти и спортният им подход до голяма степен отразяват целите ми в този спорт, което е също допълнително предимство. ”

“Хосе е фантастичен коз за DS Virgin Racing. Той е пилот от световна класа, който доминира в WTCC през последните две години и в момента води на сезон 2016 “, обобщава Ксавие Местелан Пиньон, Директор на DS Performance. “Той работи в тясно сътрудничество с DS Performance на нашия автомобил за сезон 3. След завършване на първата ни година във Формула E на трето място, ние вярваме, че участието му със Сам ще позволи на DS Virgin Racing да се бори на най- високо ниво през следващия сезон. »

Третият сезон на Шампионата на ФИА Формула Е започва на 9 октомври в Хонг Конг.
Източник: www.citroen.bg




Коментари

Добави коментар

Реклама