Новини » Автоновини

Nissan GT-R - японският убиец на Porsche



Admin28.07.2016г 

Nissan GT-R - японският убиец на Porsche

Японският убиец на Porsche – така бе наречен моделът на Nissan GT-R. Премиерата му е на Токийското автоизложение през 2007 г., но оттогава до днес моделът се обновява задължително всяка година, като стремежът е да осигури повече удобство и сигурност на пътя.

Новите технологии не просто се внедряват в Nissan GT-R. Следи се за усъвършенствата на всички системи на тази кола и в резултат послединят модел Nissan GT-R от 2015 г. притежава необикновена мощ. По-голяма е не само мощността на двигателя. Постигнато е много в усъвършенстване на ходовата част и аеродинамичните показатели. Ръководителят на Nissan Карлос Гон с нескривана гордост говори за това как Nissan GT-R 2015 прави една обиколка на пистата в Нюрбургринг под 8 минути. Така оставя след себе си много именити производители на спортни коли и изпреварва собствената си неусъвършенствана версия с повече от 10 секунди.

Необикновенна мощ на Nissan GT-R 2015 г. има шест V-образно разположени цилиндри на двигатея с обем от 3,8 литра и мощност от 595 конски сили и 652 Нютон метра. Резервните части са лесно достъпни и у нас на AVTOchastiOnline24.bg. Освен усъвършенстването на двигателя японските производители са оптимизирали системата на изгаряне и изхвърляне на отработените газове от мотора. Автомобилът е подсилен със стабилизатори и по-чувствителни амортисьори. Според някои класации Nissan GT-R е най-бързата кола сред съперавтомобилите. Коефициентът на въздушно съпротивление е забележителен 0.26 позволявайки на колата да залепва още по-добре към пътя, затова е сред най-аеродинамичните суперколи в света. Спирачките са като на състезателни автомобили и дават изключителното усещане за безгранична спирачна мощ. Осигурен е с оптимизрана система от въздушни възглавници за пътниците, специални предпазни колани, конструкция със зони за деформация в предната и задната част на автомобила поемащи и разпределящи силата при евентуален удар, стоманено-тръбни греди във вратите и абсорбираща енергията кормилна колона.

В същото време стана ясно, че Nissan Juke и Qashqai ще се снабдят с електродвигатели, като японците подготвят и серия компактни малки градски коли на електричество. Разработването им ще отнеме 5-6 години, но от Nissan са убедени, че именно електроколите са бъдещето за придвижване в градски условия. Очакванията са скоро Nissan да предложат на своите фенове електрически версии, даже в сегмента на кросовърите. От подразделението на Nissan за разработка на двигатели с нулеви вредни емисии, разказват, че в близко бъдеще всеки модел на марката ще получи електрическа версия. Скоро японският производител подготвя за пазара моделите Nissan Juke и Qashqai да минават на електиричество.




Коментари

Добави коментар

Реклама