Новини » Автоновини

Пореден рекорд - КИА се издига до трето място в проучването на J.D. POWER APEAL



Admin29.07.2016г 

Пореден рекорд - КИА се издига до трето място в проучването на J.D. POWER APEAL

За първи път КИА Моторс печели трето място в проучването на J.D. Power Automotive Performance, Execution and Layout (APEAL) с моделите Оптима, Соренто, Седона (известна като Grand Carnival в някои държави) и Соул, които са отличени в съответните сегменти. Четворната награда донесе на КИА престижното 3-то място в автомобилната индустрия сред нелуксозните брандове. През 2015г. КИА бе позиционирана на 7-мо място. Само преди няколко месеца КИА зае първо място в американската авто индустрия според проучване за качество на J.D. Power (IQS).

„Желанието на клиентите е да управляват автомобили, които им доставят удоволствие, а J.D. Power (APEAL) отличи 4 модела на КИА, рекорд за марката, който е отражение на непрекъснатия ни стремеж към удовлетворение на нашите клиенти от продуктите ни,” каза Orth Hedrick, вицепрезидент, продуктово планиране, КИА Моторс Америка. „Днешните потребители търсят оптимална комбинация от дизайн, технология, сигурност и удобства. Оптима, Соренто, Седона и Соул отговарят на високите изисквания на потребителите, които преоткриват КИА и се наслаждават на високото качество и атрактивен дизайн на моделната гама.”

Оптима и Соренто се произвеждат в американската база на марката в Джорджия (KMMG). Оптима е с резултат 25 точки над средното за сегмента, а Соренто е с най-добрата оферта сред ожесточената конкуренция в категория SUV автомобили. Седона побеждава конкурентите си, а дългогодишният фаворит на американските потребители за 4-ти път е отличен от своите фенове (2012, 2013, 2014 и 2016). Соул е моделът с най-много APEAL награди в модерната гама на КИА.

Проучването APEAL измерва удовлетворението на потребителите от автомобилите, които управляват за период от 90 дни след реализиране на покупката. Оценките са според 10-те категории: екстериор, интериор, пространство, аудио, седалки, отопление и вентилация, динамика, двигатели, видимост и горивна ефективност.
Източник: www.kia.bg




Коментари

Добави коментар

Реклама