Новини » Любопитно

VW нарече новият си кросовър Atlas



Admin07.10.2016г 

VW нарече новият си кросовър Atlas

Volkswagen е нарекъл Atlas новият си средноразмерен кросовър, който ще има нелеката задача да възстанови реномете на марката след извилата се над нея буря с име Дизелгейт. От VW е направена патеентна заявка за името в Щатите през април тази година.

Atlas вече преминава интензивни пътни тестове и ще е първият модел на марката правен в Щатите върху модуларната платформа с напречно решение на VW с обозначение MQB. Серийното производство трябва да стартира по-късно към края на годината в Щатите, а продажбите е планирано да стартират през следващата пролет.

Името на машината беше здраво пазена тайна откакто първата представа за нея беше демонстрирана с концепта CrossBlue по време на автосалона в Детройт през 2013-а година. VW ще произвежда Atlas като седемместен кросовър с три реда седалки в завода си в Чатануга, като е планирано за целта медийно събитие на 27-и октомври в Санта Моника, Калифорния.

Изборът на името потвърждава думите на шефа на американския филиал на немците Хайнрих Воебкен, че то ще се произнася лесно в американски стил, за разлика от имената на останалите кросовъри на VW и в същото време ще е уникално само за американския пазар. В същото време е запазена традицията имената на кросовърите на марката да започват с буквата Т – както при Tiguan и Touareg.

Новата кола се чака с нетърпение от дилърите зад океана заради спадналите им продажби във връзка с Дизелгейт. Скоро след дебюта на новия кросовърте ще имат на разположение и обновения и по-голям Tiguan в средата на следващата година./VW-нарече-новият-си-кросовър-Atlas" rel="nofollow" target="_blank">Автопрес




Коментари

Добави коментар

Реклама