Новини » Спорт

Рали Дакар (ІІ етап): Пауло Гонсалвеш е втори в аржентинското Чако



Admin04.01.2017г 

Рали Дакар (ІІ етап): Пауло Гонсалвеш е втори в аржентинското Чако

Пилотът на Monster Energy Honda Пауло Гонсалвеш без проблеми финишира втори във втория етап от рали Дакар2017 – от Резистенсия до Сан Мигел Тукуман. Съотборниците му Рики Брабек и Жоан Бареда също бяха сред най-бързите през втория ден.

Скорост, опасности на трасето и високи температури бяха само част от факторите, които тормозеха пилотите във втория специален етап, който бе в региона на Чако. Жегата и прахолякът и сега бяха най-сериозните „врагове“ на пилоти и машини. Това най-много личеше по състоянието на гумите на завършилите етапа. За 275 км те бяха тотално износени от преминаването през скали, ровове, бродове и опасността от свободно движещи се животни.

Хуан Бареда, един от най-бързите пилоти за деня, почти бе ударил една крава. Испанецът предпочете да играе на сигурно в оставащите километри от етапа и завърши 8-и, като отстъпи на темпото на спечелилия етапа – миналогодишният победител Тоби Прайс. Съотборникът на Бареда в заводския тим на Honda – Пауло Гонсалвеш също караше като „прилеп от ада“ и спечели второто място за етапа и се нареди втори във временното класиране след Прайс. С първото място в етапа, австралиецът оглави и класирането. Трети в етапа стана френският частник Касвие дьо Солтре.
Американецът Рики Брабек, който твърде рано се включи в битката за челото, за да запази местата на своите съотборници, остана 7-и в пробега и 6-и в генералното класиране. Французинът Мишел Метж, който бе втори на старта, също като Бареда избра да се пази от опасностите и да бъде по-разумен. Той стана 26-и в етапа.

Във временното класиране води Прайс, следван на 2:54 мин. от Гонсалвеш, а трети е британецът Съндерланд на 4:06 мин.

Третият етап е още по-труден и по-дълъг – 780 км от Сан Мигел де Тукуман до Сан Салвадор да Хухуи, от които 364 са състезателни. Пилотите ще усетят първите проблеми с високата надморска височина на Боливия.
Източник: www.honda.bg




Коментари

Добави коментар

Реклама