Новини » Спорт

Автомобилите PEUGEOT 3008 DKR окупираха предварително подиума на Дакар



Admin09.01.2017г 

Автомобилите PEUGEOT 3008 DKR окупираха предварително подиума на Дакар

Сериозният дъжд по време на петия етап на рали Дакар 2017 не попречи на Льоб/Елена да запишат най-доброто време в днешното изпитание. Класирането в състезанието е заето от три автомобила PEUGEOT 3008 DKR, като Петерхансел/Котре заемат челната позиция.

• Лошото време принуди организаторите да съкратят 155 километра от днешната 447-километрова отсечка, която беше сериозно изпитание за пилотите и техните навигатори. По-голямата част от екипажите обявиха, че са се отклонили от правилния път по погрешка на няколко пъти.

• Стартирайки пети, Льоб/Елена записаха най-доброто време в днешния етап, като успяха да преминат първи на всички контроли. Екипажът е първият, който записа втора етапна победа в тазгодишното издание на състезанието, в резултат на което те се изкачиха от четвъртата до втората позиция в класирането.

• Петерхансел/Котре постигнаха третото най-добро време и вече са лидери с 1 минута и 9 секунди пред съотборниците си. Проблеми с навигацията имаха водачите от предишния ден Депре/Кастера, което им коства около 10 минути.

ВИД ТЕРЕН: Голяма надморска височина и първоначална пътна обстановка, наподобяваща WRC състезание
УСЛОВИЯ: Първоначално дъжд, след което каране на по-сухо
ТЕМПЕРАТУРА: от 5°C до 21°C.
СРЕДНА СКОРОСТ НА ДВИЖЕНИЕ: 87 км/ч
МАКСИМАЛНА СКОРОСТ НА ДВИЖЕНИЕ: 183.4 км/ч

КЛАСИРАНЕ – ЕТАП 5:
1. LOEB Sébastien (FRA) / ELENA Daniel (MON), PEUGEOT 3008DKR, 2h24m3s
2. ROMA Nani (ESP) / HARO Bravo (ESP), Toyota Hi-Lux, +44s
3. PETERHANSEL Stéphane (FRA) / COTTRET J-P. (FRA), PEUGEOT 3008DKR, +1m31s
4. DESPRES Cyril (FRA) / David CASTERA (FRA), PEUGEOT 3008DKR, +10m33s
5. DUMAS Romain (FRA) / GUEHENNEC Alain (FRA), PEUGEOT 3008DKR, +11m55s

ПРЕДВАРИТЕЛНО КЛАСИРАНЕ СЛЕД ЕТАП 5
1. PETERHANSEL Stéphane (FRA) / COTTRET J-P. (FRA), PEUGEOT 3008DKR, 14h2m58s
2. LOEB Sébastien (FRA) / ELENA Daniel (MON), PEUGEOT 3008DKR, +1m9s
3. DESPRES Cyril (FR) / David CASTERA (FRA), PEUGEOT 3008DKR, +4m54s
4. ROMA Nani (ESP) / HARO Bravo (ESP), Toyota Hi-Lux, +5m35s
5. HIRVONEN Mikko (FIN) / PERIN Michel (FRA), Mini, +42m21s


Брюно Фамин
Нашите три автомобила се движеха добре днес и са в силна позиция, което е добра новина. Екипажите ни загубиха малко време за намирането на правилния път, но то беше по-малко от това на конкурентите. Отвориха се няколко големи разлики, въпреки че Нани Рома не е много по-назад. Както се развива Дакар до момента е напълно възможно ние да сме следващия отбор, който да се сблъска с проблеми. Изминали сме една трета от състезанието. През всеки един от изминалите дни имаше проблеми и по всяка вероятност ще има още.

Себастиан Льоб (PEUGEOT 3008DKR #309)
Етап 5: Първа позиция / Общо класиране: Втора позиция
Със сложна навигация, етапът днес беше наистина труден. Стартирахме добре, но подобно на другите се загубихме в третата част на етапа, като загубихме голяма част от преднината, която успешно бяхме натрупали. Все пак бяхме най-бързите, което е добре, а и автомобилът ни работеше като по часовник.

Стефан Петерхансел (PEUGEOT 3008DKR #300)
Етап 5: Трета позиция / Общо класиране: Първа позиция
При потеглянето ни сутринта валеше, но беше добър етап, въпреки че беше много техничен, а беше и кално на места. Навигацията също беше сложна и както изглежда, всички са се загубили. Нашата грешка обаче не ни костваше толкова много време. Все още са изминали само пет дни от ралито, а вече имахме четирима различни лидери с минимални разлики. Хубаво е да сме начело в този момент, но това не означава нищо.

Сирил Депре (PEUGEOT 3008DKR #307)
Етап 5: Четвърта позиция / Общо класиране: Трета позиция
Имахме добро темпо на частта от трасето, която наподобяваше WRC състезание, което не е никак зле за бивш мотоциклетен състезател. След това навигацията стана малко по-сложна и изпускахме един от знаците. Намерихме правилната посока по същото време като Стефан, което ни костваше няколко минути, както и водачеството в ралито. Не е особено голям проблем, въпреки това. Това, което ме безпокои най-много в момента е как ще се справим със съботния етап, като се има предвид дъжда, който вали в момента над Оруро.
Източник: www.peugeot.bg




Коментари

Добави коментар

Реклама