Новини » Автоновини

През есента излиза нов глобален модел на Kia - Stonic



Admin17.01.2017г 

През есента излиза нов глобален модел на Kia - Stonic

През тази есен се очаква световната премиера на новия компактен кросовър от пазарния B-клас, развит на базата на новата Kia Rio. Така в конгломерата Hyundai-KIA ще има двойно предложение по темата с другия подобен модел Hyundai Creta. Новият паркетник на KIA ще носи името Stonic и ще дебютира през септември на автосалона във Франкфурт, докато американската версия на модела ще стартира на автосалона в Ел Ей малко по-късно.

Преполага се че някои от дизайнерските решения по новия модел ще дойдат от концептуалния хибриден хечбек Kia provo, показан през 2013-а година. Още тогава корейците говореха за вероятното серийно бъдеще на този шоу-автомобил. Друга допълнителна представа за Kia Stonic дава и китайският паркетник Kia KX3, който излезе на пазара в Поднебесната империя през 2015-а и вече успя да претърпи фейс-лифт.

В моделната гама на Kia върви сериозно обновление – вече е налице новото Rio, преди него излезе новият модел за Китай Kia K2, въпреки че бяха запазени сегашните двигатели – атмосферните , четирицилиндрови бензин 1.4 л и 1.6 T-GDI. Твърде е вероятно да ги видим и в моторната гама на новия Stonic.

За Европа навярно ще бъде предложен и дизелът 1.6 л CRDI. В трансмисията се очакват две шестстепенни предавателни кутии – механична и автоматична, а пълното задвижване като екстра засега е под въпрос./Kia---Stonic" rel="nofollow" target="_blank">Автопрес




Коментари

Добави коментар

Реклама