Новини » Спорт

Представиха новия Red Bull Honda World Superbike Team



Admin10.02.2017г 

Представиха новия Red Bull Honda World Superbike Team

В прочутия Хангар 7 в австрийския град Залцбург бе представен новия отбор Red Bull Honda World Superbike, който ще стартира през 2017 г. в световния шампионат на Супербайк. В екипа за тази година са Ники Хейдън и новият пилот Щефан Брадъл. Двамата ще карат изцяло новия Honda CBR1000RR Fireblade SP2.

В центъра на събитието бяха двамата пилоти и техните машини, които от тази година са с логото и цветовете на най-популярната енергийна напитка в света - Red Bull. Представители на международни медии, Honda Motor Europe, спонсори, технически партньори и организаторът на WorldSBK – Dorna, станаха свидетели на началото на едно вълнуващо сътрудничество между Honda и Red Bull. Представянето можеше да бъде гледано и на живо по целия свят на новия сайт www.RedBull-Honda.com и на станицата на HondaProRacing във Facebook.

Компанията Red Bull от десетилетия е водеща в производството на енергийни напитки и е основен играч в моторните и екшън спортове, а сега влиза в световния шампионат на Супребрайк за първи път като партньор на даден отбор. Компанията дава цветовете на Red Bull Honda World Superbike Team и на изцяло новите машини за 2017 г. - Honda CBR1000RR Fireblade SP2, които ще бъдат карани от световните шампиони Ники Хейдън и Щефан Брадъл.

Ники Хейдън спечели световната титла в MotoGP през 2006 г. с Honda, но и с Red Bull като спонсор. Той дойде като новак в WorldSBK миналата година и се представи доста добре с една победа и 4 подиума. Щефан Брадъл е световен шампион в Moto2 за 2011 г. и от дълго време е под опеката на Red Bull. Германецът е новак в шампионата, но показа отлична скорост по време на зимните тестове с Fireblade. Сега за него започва вълнуващо предизвикателство и той се надява на сериозен успех в шампионата.
Източник: www.honda.bg




Коментари

Добави коментар

Реклама