Новини » Тунинг

Ford Kuga стана по-добър във всяко отношение



Admin21.02.2017г 

Ford Kuga стана по-добър във всяко отношение

До момента на представянето на актуалната версия на SUV модела Kuga, клиентите на Ford можеха да разчитат на познатите от всички останали представители на марката параметри. Дизайнът на автомобила беше издържан в традиционната за компанията стилистика, технологиите бяха добре известни и доказали се на пазара. С лансирането на пазара, в това число и на българския, на новата версия Kuga, клиентите получават надграждане на една отлична база, която е развита изключително сериозно в почти всички отношения, а крайният продукт е един отличен SUV с голям потенциал.

Ford Kuga стъпва на пазара с възмъжал и някак по-строг дизайн, който е най-осезаем в предната част на автомобила. Там откриваме изцяло нова и доминираща за цялостното излъчване на модела челна решетка, нов и по-обемен преден капак и нови светлинни блокове с дебютни за модела адаптивни фарове. С нова визия е и задната врата на автомобила, а от компанията са предвидили също така и няколко нови варианта 17-,18- и 19-цолови джанти, както и няколко нови цветови екстериорни решения.

Новият дизайн на екстериора на Ford Kuga обаче не е единствената стилистична новост, с която идва SUV модела. Следвайки стратегията си да отговори на възможно най-голям потребителски кръг, компанията е разработила и две специфични и много интересни нови версии на автомобила- спортната Kuga ST-Line и луксозната Kuga Vignale.

Подобно на останалите представители на луксозното семейство Vignale на Ford, всеки един от тези на Kuga Vignale е завършен ръчно от специално обучен работник, като довършителните дейности се осъществяват в комплекса на марката във Валенсия, Испания. За да се гарантира възможно най-добрата сглобка, преди напускането на съоръжението, автомобилите се подлагат на сканиране с лазер и видео-камери. Автомобилът се отличава с допълнителни възможности за персонализация, специална челна решетка, въвеждането на луксозни материали, уникална шарка и конфигурация на кожената тапицерия и шева на седалките и предното табло, както и увеличено оборудване.

Динамичното излъчване е основната цел, която са си поставили от Ford пък по отношение на Kuga ST-Line. Автомобилът се отличава с по-изразителен дизайн на екстериора и интериора, като в оборудването им ще бъдат включени уникални джанти и седалки, а задвижването ще бъде поверено на познатата до момента гама мотори, както и на 1.5 литров EcoBoost бензинов мотор със 182 конски сили. Агрегатът ще може да бъде комбиниран със система за задвижване на четирите колела, както и със спортно окачване и оптимизирано кормилно управление.

В технологично отношение, перлата в короната на Ford Kuga е въвеждането на инфо-комуникационната и мултимедийна система SYNC 3. Тя идва с изцяло нов и видимо много по-добър и бърз хардуер и софтуер, което е гаранция за по-бърза и приятна работа от предшественика си, по-добро и бързо гласово разпознаване на командите, интуитивен и подобен на смартфоните интерфейс, по-лесни за възприемане графични изображения и други. Сериозен фактор за постигането на отличния краен резултат са били и взетите под внимание от страна на Ford потребителски впечатления и препоръка.

SYNC 3 предлага и добавени функционалности като лесно подаване на информация за най-близките бензиностанции, летища, ресторанти и други. Други акценти при системата са също така лесната интеграция за мобилни телефони AppLink, съвместимост с програмата Siri Eyes-Free за телефони iPhone, обновявания на операционната система с помощта на безжичен интернет, подобрена система за аварийна помощ и други. SYNC 3 предлага също така и пълна интеграция на мобилни телефони с операционната система iOS и Android чрез съответните им платформи Apple CarPlay и Android Auto.

Говорейки за технологии, Ford Kuga предлага и редица системи за повишаване на безопасността и комфорта. Макар че предлага отлична маневреност в ограничени пространства, автомобилът може да бъде оборудван със система за полуавтономно паркиране, при което водачът само подава газ или натиска спирачката, система за подпомагане на излизане от паркомясто, която следи за приближаващи се и трудно различими или невидими за водача други участници в пътното движение, система за предотвратяване на удари с ниска скорост в града чрез автономно задействане на спирачната система, дистанционно отваряне на вратата на багажника с леко движение с крак под задната броня и други.

От Ford предлагат интересна и потенциално спасяваща живота функционалност при Kuga, благодарение на технологията Ford MyKey. С нейна помощ, “родителското тяло” може да продължи да държи, макар и дистанционно, под контрол своите синове и дъщери, като в зависимост от желанието си може да ограничи телефонната функционалност на бордовата система, да зададе максимална скорост на движение за автомобила, да елиминира възможността от деактивиране на някои от системите за безопасност, да ограничи максималната сила на аудиосистемата и дори да забрани нейното задействане при положение, че не са поставени предпазните колани.

По отношение на задвижващите агрегати, Ford Kuga с най-новите предложения в дизеловата TDCi и бензиновата EcoBoost гами. В първата група откриваме три варианта, вариращи от изключително икономичния 1.5 литров мотор със 120 конски сили и среден разход от 4.4 литра на 100 километра, до двете двулитрови изпълнения със 150 и 180 конски сили и разпод на гориво от малко над 5 литра на 100 километра.

В бензиновата EcoBoost гама на Kuga също са включени три предложения- 1.5 литрови с максимални мощности от 120, 150 и 180 конски сили, и среден разход на гориво от 6.3 до 7.5 литра на 100 километра.

В зависимост от горните си предпочитания, собствениците на Kuga ще могат да избират и между шестстепенна механична или автоматична предавателна кутия, както и между версии с две или четири задвижващи колела с интелигентната 4х4 система на Ford.
Източник:Ford-Kuga-стана-по-добър-във-всяко-отношение" rel="nofollow" target="_blank">Автопрес




Коментари

Добави коментар

Реклама