Новини » Автоновини

Новото поколение Hyundai i30 Wagon: елегантността среща многообразието



Admin22.02.2017г 

Новото поколение Hyundai i30 Wagon: елегантността среща многообразието

Новата каросерия комби ще бъде вторият член на семейство i30 след успешния дебют на 5-вратия модел
•Неподвластният на времето дизайн е подчертан от многофункционалната и елегантна форма на комбито
•Новото поколение i30 Wagon ще отбележи световната си премиера на Международния автомобилен салон в Женева по време на пресконференцията на Hyundai (8:15 CET, 9:15 българско време, 7 март 2017)

Тази година Женевският автосалон ще бъде сцената на представянето на новото поколение Hyundai i30 Wagon. Новият член на семейството i30 запазва неподвластния на времето дизайн на 5-вратия си близнак, като добавя елегантността и функционалността на каросерията комби.

„Проектиран, разработен, тестван и произведен в Европа, новото поколение Hyundai i30 Wagon притежава ДНК на Hyundai Motor Europe“ казва Томас Шмид, главен оперативен директор на Hyundai Motor Europe. „Новият i30 е повече от един модел, това е семейство автомобили, което се състои от четири типа каросерии, всяка една със собствен характер, обединени от неподвластен на времето дизайн. С новия i30 Wagon представяме втория тип каросерия, която осигурява елегантност и многофункционалност за всеки.“

„Новото поколение i30 Wagon говори на дизайнерския език на семейството i30 и носи новата отличителна черта на семейството на Hyundai – каскадната радиаторна решетка“, обяснява Томас Бюркъл, главен дизайнер в Hyundai Design Center Europe. „Заострената линия на покрива и динамичните пропорции осигуряват на i30 Wagon силует, подобен на купе. Атлетичният и динамичен профил се подчертава допълнително от елегантната хромирана рамка около страничните прозорци.“

Комбинацията на изцяло LED фарове и вертикалните LED дневни светлини осигуряват на новото поколение i30 Wagon силно визуално присъствие.

Висока практичност с един от най-големите багажници в сегмента
Елегантният дизайн на i30 Wagon не се отразява негативно на багажното пространство. С обем от 602 литра (VDA 211) и 1650 литра (VDA 214) със сгънати седалки, той притежава един от най-големите багажници в класа си. Практичността се подчертава и от допълнителното пространство за вещи с няколко различни отделения под пода на багажника. Дължината на комбито е 4585 мм (5-врата версия: 4340 мм), а височината е 1465 мм (1475 мм с релси на покрива). Широчината от 1795 и междуосието от 2650 мм са идентични с тези на 5-вратата версия.

Най-добри в класа стандартни мерки за сигурност
Hyundai Motor прави технологията достъпна като предлага последните достижения на активната сигурност и свързаност за новото поколение i30 Wagon. В стандартното оборудване са включени най-добрите системи за класа. Автономно задействане на спирачките (AEB), Предупреждение при умора на водача (DAA), Асистент за дългите светлини (HBA) и Система за следене на пътната лента (LKAS) винаги са на борда.

Системата за автономно задействане на спирачките (AEB) на i30 работи на три етапа. Първоначално тя уведомява шофьора визуално и акустично, след това поема контрола върху спирачките в зависимост от степента на опасност от катастрофа и прилага максимално спирачно усилие, за да избегне удар или да минимализира щетите от такъв, когато инцидентът е неизбежен. Опционалното разпознаване на пешеходци използва предния радар и избягва или смекчава последствията от удар с пешеходец.

Предупреждението при умора на водача (DAA) е система за подпомагане на шофьора, която следи действията му и разпознава умора или невнимателно каране, за да предотврати потенциални инциденти.

Интелигентният автопилот (ASCC) поддържа постоянна скорост и дистанция спрямо автомобила отпред като автоматично ускорява и намалява скоростта. Системата работи при скорости до 180 км/ч. В случай, че автомобилът отпред спре, системата е способна да спре i30 Wagon напълно и да го ускори отново до желаната скорост, когато предните автомобили потеглят.
Индикаторът за „мъртвата зона“ (BSD) с Асистента за смяна на лентата следят зоните встрани и зад автомобила. В случай, че друго превозно средство навлезе в тях, на страничните огледала се появяват визуални сигнали.

Предупреждението при напречен трафик (RCTA) намалява риска от сблъсъци с приближаващ трафик, когато се движите назад в тесни пространства с лоша видимост. Системата предупреждава визуално и акустично.

Системата за следене на пътната лента (LKAS) предупреждава водача за опасни маневри при скорости над 60 км/ч като следи позицията на колата на пътя. Тя предупреждава шофьора акустично и визуално преди да приложи усилие върху волана, за да върне автомобила обратно в сигурна позиция.

Функцията за ограничение на скоростта идентифицира пътните знаци и изобразява ограниченията на скоростта в реално време. Информацията се показва както в навигационната система, така и на TFT дисплея.

Асистентът за дълги светлини (HBA) засича както насрещен трафик, така и превозни средства в същата лента и превключва на къси светлини според ситуацията, като по този начин намалява заслепяването върху останалите водачи. Когато системата не отчита трафик, дългите светлини автоматично се активират, което подобрява видимостта на водача.

Умен и свързан
Новият i30 Wagon предлага на клиентите просторен и елегантен интериор с хоризонтално планиране и свободно плаващ екран на инфоразвлекателната система. 8-инчовият тъчскрийн на новото поколение навигационна система предлага последните достижения на технологиите като Apple CarPlay, Android Auto и Live Services. За смартфони, изпълняващи стандарта Qi, се предлага безжично зареждане. Освен това клиентите могат да избират между различни аудио опции, включително аудио система с 5-инчов капацитивен LCD тъчскрийн с интегрирана камера за задно виждане, Bluetooth свързаност и функционалностите на My Music.

Динамични и ефективни двигатели

Задвижващите системи на i30 Wagon се състоят от турбо мотори с намален работен обем, които се отличават с ефективност и отзивчивост (предварителна консумация на гориво в л/100 км за гамата на i30 Wagon: комбиниран цикъл 5,8 – 3,6 л/100 км, CO2 емисии 135-95 г/км*). Клиентите могат да избират от три бензинови и един 1,6-литров турбо дизелов мотор с две нива на мощност (110 и 136 к.с.). i30 Wagon се предлага с изцяло новия бензинов четирицилиндров турбо двигател на Hyundai 1.4 T-GDi, който осигурява максимална мощност от 140 к.с. Новият 3-цилиндров 1.0 T-GDi осигурява мощност от 120 к.с.

Динамика
Инженерите от Техническия център на Hyundai Motor Europe в Германия са усъвършенствали изключителната динамика на новото поколение i30 по време на взискателна тестова програмата в Европа и на легендарната Северна отсечка на “Нюрбургринг“. Изключително здравата и лека каросерия с 53% ултра високоякостна стомана осигурява основата за отлични характеристики на управление. Фактът, че кормилната уредба е с 10% по-директна, а шасито е напълно нова разработка, гарантира на шофьора истинска наслада от динамичното управление в съчетание с високи нива на комфорт.

Произведен в Европа
Проектиран в Техническия център на Hyundai Motor Europe в Рюселсхайм, Германия, произведен в Носовице, Чехия, и тестван на „Нюрбургринг“, цялото семейство на третото поколение i30 е изградено върху инфраструктура в Европа, която Hyundai Motor създава и развива от над 25 години. Целта му е да продължи успеха на предишните две поколения i30, от които в Европа от 2008 г. бяха продадени над 800 000 автомобила.

* Официален комбиниран тестов цикъл – Всички стойности са ориентировъчни и все още не са хомологизирани, могат да настъпят промени.
Източник: www.hyundai.bg




Коментари

Добави коментар

Реклама