Новини » Автоновини

Първият електромобил на Jaguar идва догодина



Admin08.03.2017г 

Първият електромобил на Jaguar идва догодина

Jaguar обяви, че по време на международното изложение в Женева ще се състои европейската премиера на концептуалната разработка I-PACE Concept, явяваща се предшественик на първия в историята на легендарната марка електромобил.

За да отбележат публичната премиера на концепцията в Европа, от Jaguar ще демонстрират I-PACE Concept на женевския салон в нов Photon Red и успоредно с това вече започнаха да приемат заявки за закупуването на електромобила на jaguar.co.uk.

От Jaguar коментират също така, че серийната версия на I-PACE Concept ще бъде представена по-късно през тази година- най-вероятно на автомобилното изложение във Франкфурт, а първите достъвки към клиенти ще бъдат осъществени през следващата година.

“Това не е само концепция. Това е предварителне поглед към един петместен сериен автомобил, който ще бъде на пътя през 2018 година. Това ще бъде първия електрически Jaguar и той ще разгърне нова глава в историята на нашата легендарна марка”, коментира Ян Кълъм, шеф-дизайнер на марката.

С впечатляващ екстериорен дизайн, в който са комбинирани стил и динамика, I-PACE Concept е с автономност от над 500 километра и е в състояние да се ускори от 0 до 100 км/ за около 4 секунди.

Jaguar I-PACE Concept е с четири задвижващи колела, като това е постигнато с помощта на електрически мотори, общата мощност на които е 400 конски сили, а въртящият момент достига 700 Нм. Батерията на автомобила е литиево-йонна- 90kWh, е собствена разработка на Jaguar Land Rover и освен от стандартни електрически източници, предлага и възможност за бърз заряд, при който пълен такъв се постига само за малко над 2 часа.
Източник:Jaguar-идва-догодина" rel="nofollow" target="_blank">Автопрес




Коментари

Добави коментар

Реклама