Новини » Автоновини

Автосалон Женева 2017: Поглед към водородното бъдеще на Hyundai



Admin07.03.2017г 

Автосалон Женева 2017: Поглед към водородното бъдеще на Hyundai Успоредно със световната премиера на изцяло новото поколение на i30 Wagon, дебют на щанда на Hyundai на салона в Женева отбелязва и изцяло новата футуристична концептуална разработка FE Fuel Cell, която ни дава възможност да надникнем във водородно бъдеще на марката.

“Hyundai Motor има наследство в разработката на иновативни и ефективни автомобили, които помагат за прогреса на опазването на околната среда в автомобилната индустрия”, коментират от Hyundai. “Нашият FE Fuel Cell Concept е важна еволюция за пионерската ни позиция в света на водородното задвижване и ни доближава до нашата визия за Hydrogen Society, в което общество транспортът е чист, ефективен и подобрява живота на нашите клиенти”.

С концептуалната разработка FE Fuel Cell от Hyundai демонстрират своята отдаденост в разработката на автомобили с водородно задвижване, като тя е и част от продуктовата стратегия, според която до 2020-та година компанията ще лансира на пазара 14 или повече нови екологични коли.

С футуристичен дизайн на екстериора и интериора си, Hyundai FE Fuel Cell идва с няколко интересни нововъведения, в това число специално разработен овлажнител за въздуха в купето, който използва водата, отделяна по време на работата на водородната задвижваща система.

Самата задвижваща система на концепцията е четвърто поколение и в сравнение с актуалната, монтирана в Tucson ix35 Fuel Cell, е с 20% по-лека и с 10% по-ефективна. Тя е разработена с идеята да предложи автономен пробег от над 800 километра и елементи от нея ще бъдат използвани в нов водороден SUV на Hyundai, който ще бъде лансиран на пазара през следващата година.
Източник: Автопрес


Коментари

Добави коментар

Реклама