Новини » Автоновини

Първият електромобил на Volvo ще минава 400 км и цена под 40 000 долара



Admin16.03.2017г 

Първият електромобил на Volvo ще минава 400 км и цена под 40 000 долара

Първият изцяло електрически модел на Volvo, който се очаква да бъде лансиран на пазара през 2019-та година, по всяка вероятност ще предложи автономен пробег от минимум 250 мили или 400 километра, а базовата му цена ще бъде в диапазона 35 000- 40 000 щатски долара. Това коментира по време на международното изложение в Женева Лекс Керсимейкърс, изпълнителен директор на американското подразделение на Volvo Cars.

“Това бих казал, като предпоставка за Съединените Американски Щати”, коментира той пред американски журналисти. “Ако искам да има значение, ако искам да правя обеми, това са нещата, които ми трябват”, допълва той.

За момента от Volvo все още не са решили окончателно за купето на първия си електромобил, но са сигурни, че благодарение на модулната си платформа, ще успеят да постигнат целта си по лансирането на електромобила.

От американското подразделение на Volvo коментират също така и върху факта, че местните потребители няма да бъдат убедени да преминат към изцяло електрически автомобили освен ако самите те не предлагат свободен пробег далеч повече от това, от което се нуждаят клиентите.
Източник:Volvo-ще-минава-400-км-и-цена-под-40-000-долара" rel="nofollow" target="_blank">Автопрес




Коментари

Добави коментар

Реклама