Новини » Тунинг

Rimac добави мощност на мотора и капацитет на акумулатора на Concept_OneAdmin20.03.2017г 

Rimac добави мощност на мотора и капацитет на акумулатора на Concept_One

Първото появяване на хърватския супер-електрически автомобил Rimac Concept_One беше преди точно шест години. За това време компанията продължава да събира средства за да остане проектът й жив и същевременно непрекъснато усъвършенства каествата на машината.

Rimac вече има и няколко дилърски договора за Concept_One, включително и в най-интересния за колата му пазар – този на Щатите. В Ню-Йорк е специализираният в екзотични автомобили дилър Manhattan Motorcars, в Германия е PACE, lкрай Аахен, в Обединените емирства е Alzarooni Group. Съвсем наскоро хърватите обявиха няколко нови усъвършенствания по нея, главно в силовото задвижване, електронните контролиращи системи и акумулатора.

Главната новост са допълнителните 134 к.с. на силовияя агрегат. Така машината с нейните четири електромотора вече предлага обща мощност от над 1200 к.с.. Това позволява на Concept_One да скача от място до 100 км/ч за 2,4 секунди, да развива 200 км/ч за 6 секунди и триста за 14. Максималната скорост остава непроменена – 350 км/ч.

Допълнителната мощност изисква и по-голям капацитет на акумулатора и затова инжинеите на Rimac са го увеличили до 90 кВтч, докато преди беше 82 кВтч. Освен това е пренастроена системата за разпределение на тягата, която може самостоятелно да контролира подаваният към всяко колело въртящ момент. I

В конструкцията на купето най-масово използваният материал е карбонът. Той осигурява достатъчна якост и същевременно дава възможност за постигане на максимално възможното ниско тегло на колата. По-големият акумулатор е добавил малко килца към тегото – 50 към досегашните й 1900 кг. Пробегът с едно зареждане сега се обявява на 350 км, но всъщност зависи от това как се кара колата.

Основният бизнес на Rimac е доставка на технологии за електрозадвижвания на световните производители. Компанията наскоро разшири предприятието си разположено край Загреб и увеличи броя на работниците си до 250. Сред клиентите на компанията са Aston Martin, Koenigsegg и състезателният японски екип Monster Sport.
Източник:Автопрес
Коментари

Добави коментар

Реклама