Новини » Автоновини

Новият водороден кросовър на Hyundai ще има пробег над 800 км



Admin03.04.2017г 

Новият водороден кросовър на Hyundai ще има пробег над 800 км Новият водороден модел на Hyundai – кросовърът FE Fuel Cell ще изминава с едно зареждане над 800 км след дебюта си на пазара през следващата година. Моделът беше представен тази година на автосаона в Женева като концептуален модел с името Hyundai FE Fuel Cell.

Серийният вариант на автомобила ще предложи на купувачите си най-големият пробег с едно зареждане с водородно гориво сред автомобилите работещи с водородните “горивни клетки” /fuel cells/, далеч превъзхождащ този на японският модел с подобен силов агрегат Toyota Mirai.

Корейците подчертавата, че пробегът от 800 км ще е достатъчен за да може колата да се експлоатира дори в региони с недостатъчно развита инфраструктура за зареждане с водород.

Дебютът на масовия Hyundai FE Fuel Cell е планиран за 2018-а година в рамките на Зимните Олимпийски игри, които ще са в Южна Корея. Едновременно с нейния дебют компанията ще представи и водороден автобус.

В момента Hyundai произвежда водородния кросовър ix35 Fuell Cell, който не се ползва с особенна популярност, най-вече заради доста високата цена, доста по-малкия си пробег с едно зареждане и липсата на достатъчно развите инфраструктура за зареждане. С последното производителят има сериозно намерение да се бори - от Hyudai имат намерение да стартират активно развиване на мрежи за зареждане с водород.
Източник: Автопрес


Коментари

Добави коментар

Реклама