Новини » Любопитно

ГАЗ смята да възроди марката Волга



Admin05.04.2017г 

ГАЗ смята да възроди марката Волга Марката, но не за лека кола, а за леки търговски автомобили смятат да възстановят от Горкиевския автомобилен завод. Новината сподели председателя на съвета на директорите и съсобственик на компанията Руски машини Зигфрид Волф.

Това, естествено, няма да стане утре, а е проект с дългосрочна перспектива. От съобщението, обаче, не е ясно каква платформа ще се ползва за целта, а само се прави сравнение с Volkswagen Caddy. Отбелязва се също, че такива автомобили по принцип се пускат в няколко варианта – товарен с две места и изцяло метално купе, както и пътнически с пет места.

Предполага се че машината ще е по-компактна отколкото сега правеният на предприятието модел ГАЗел. Подчертава се още, че ако предприятието се реши да прави подобен автомобил, то той ще бъде надежден, качествен и конкурентноспособен.

Освен на името Волга Групата ГАЗ притежава още “спящите” марки Победа и Чайка. Производството на леките коли Волга ГАЗ приключи през 2008-а година, след това имаше неуспешен опит за производсттво на леки автомобили Volga Siber на базата на модела Chrysler Sebring, но в 2010-а и този проект приключи. За ново производство на леки коли сега въобще не става дума, а президентът на Групата ГАЗ Вадим Сорокин подчерта, че това е нецелесъобразно, заради огромната конкуренция в пазара на леки коли.

През миналата есен Групата ГАЗ обяви новата си експортна стратегия, целта на която е към 2020-а година делът на автомобилите за експорт да достигне 50% от производството.
За да оцени перспективите на външните пазари, миналата година ГАЗ за пръв път участва и в международния салон за търговски автомобили в Хановер.
Източник: Автопрес


Коментари

Добави коментар

Реклама