Новини » Автоновини

Cadillac с пълна автономност на магистралата от есентаAdmin11.04.2017г 

Cadillac с пълна автономност на магистралата от есента

Cadillac обяви, че от есента на тази година, флагманският й модел CT6 ще се предлага с допълнителното оборудване, което обещава изцяло автономно управление при движение по високоскоростни магистрални пътища.

От американската компания уверяват, че иновативната система Super Cruise е първата в автомобилната индустрия, която предлага автономно движение на магистрала, без да е необходимо водачът да поставя ръцете си на волана. За целта, от фирмата разчитат на работата на комбинация радари и камери, както и на лазерната картография на система LiDAR.

Въпреки че системата Super Cruise на Cadillac предлага автономно управление, тя е комбинирана със специално разработена функция Driver Attention System (DAS) за следене на водача и при отклоняване на вниманието му от пътя подава предупредителен сигнал. Въпреки това, DAS “позволява” на водача свободно на работи с мултимедийната и навигационната система на автомобила, както и да провежда телефонни разговори.

Позиционирането на автомобила в пътното платно, наблюдението върху случващото се около него, както и автоматичната смяна на пътните ленти, се осъществява както посредством набор камери и сензори, така и с помощта на GPS и картография на системата LiDAR.
Източник:Cadillac-с-пълна-автономност-на-магистралата-от-есента" rel="nofollow" target="_blank">Автопрес
Коментари

Добави коментар

Рекламаwww.maslagaz.com

Gazpromneft Diesel Extra 15W-40
Gazpromneft Diesel Extra 15W-40
Разфасовка: 205 литра
Цена: 769.98лв.
Купи