Новини » Еко-ауто

1.48 млн долара за най- бързата електрическа кола в света



Admin21.04.2017г 

1.48 млн долара за най- бързата електрическа кола в света

Международният стартъп NIO използва международното изложение в Шанхай, за да съобщи две определящи за бъдещето на компанията новини. Първата от тях беше премиерата на завършената версия на модела ES8, който ще бъде пуснат в производство до края на тази година и ще бъде достяние на китайските потребители в началото на следващата година. Втората новост беше анонсирането на цената на потенциалният нов господар на автомобилите с електрическо задвижване- суперспортната EP9.

NIO ES8 представлява седемместен SUV модел с електрическо задвижване и на четирите колела, изграден на изцяло алуминиева платформа и с адаптивно въздушно окачване. Въпреки че за момента не коментират технически подробности за първата си кола, от компанията споделят, че благодарение на възможността за цялостна подмяна на разредената батерия на електромобила със заредена, реално няма да изчакване за презареждане.

Успоредно със световната премиера на ES8, от NIO обявиха, че ще запознат да приемат предварителни заявки за закупуването на суперспортната си кола EP9, която регистрира най-доброто време по време на тестове на легендарната писта Нюрбургринг Нордшлайфе през ноември миналата година.

От компанията обявиха, че първата серия от шест представителя на суперспортния електромобил са предвидени за инвеститори в NIO, и че планът е да бъде произведена втора серия от 10 представителя на електромобила, всеки един от които ще бъде изработен след поръчка. Базовата цена на колата е определена на 1.49 милиона щатски долара.

NIO EP9 предлага мощност от 1360 конски сили благодарение на четирите си електромотора, благодарение на които автомобилът е в състояние да се ускори от 0 до 100 км/ч за 2.7 секунди, от 0 до 200 км/ч за 7.1 секунди, а границата от 300 км/ч се достига за 15.9 секунди.
Източник:Автопрес




Коментари

Добави коментар

Реклама