Новини » Спорт

Дженсън Бътън на мястото на Алонсо в Гран при на Монако 2017



Admin20.04.2017г 

Дженсън Бътън на мястото на Алонсо в Гран при на Монако 2017 След като през миналата седмица стана ясно, че Фернандо Алонсо ще участва в тазгодишното издание на легендарното INDY 500 с отбора на McLaren-Honda-Andretti, сега и неизвестната около това, кой ще седне в неговия болид по време на провеждащото по същото време Гран при на Монако, също намери отговор.

Зад волана на състезателната McLaren-Honda MCL32 на Алонсо ще застане Дженсън Бътън, който ще направи своеобразно, макар и еднократно, завръщане във Формула 1.

“Развълнуван съм за това еднократно завръщане във Формула 1 и не мога да се сетя за по-добро място за това завръщане от това на моя втори дом Гран при на Монако”, коментира Бътън. “Печелил съм състезанието тук- през 2009 година, и то е едно от най-любимите. Това е една технична градска писта, на която един добър пилот може да блесне, и въпреки че my McLaren-Honda MCL32 не започна сезона добре, мисля че колата може да е по-подходяща за Монако отколкото за бързите трасета на които до момента я караха Фернандо и Стофел”.

“Осъзнавам, че няма да имаме реалистичен шанс да повторим победата ми от 2009 година, но смятам, че ще имаме възможност да запишем точки за шампионата, които ще бъдат много важни за отбора по отношение на класирането при конструкторите”, допълва Бътън.
Източник: Автопрес


Коментари

Добави коментар

Реклама