Новини » Автоновини

Volvo качи новото XC60 на поточната линия



Admin27.04.2017г 

Volvo качи новото XC60 на поточната линия Volvo обяви, че компанията е стартирала серийното производство на изцяло новото поколение на най-продаваното си пазарно предложение- XC60. Сглобяването на автомобилите е започнало в завода на марката в Торсланда, Швеция, а първата кола е била модификация T5 Inscription AWD, изпълнена в Crystal White бял цвят.

“Това е ден на гордост за всички в завода”, коментира Магнус Нилсон, вицепрезидент на производствения комплекс на Volvo. “Работихме сериозно през последните седмици и месеци, за да подготвим Торсланда за този най-нов модел на Volvo и сега сме готови да стартираме доставките на XC60 към клиентите”, допълва той.

От Volvo споделят, че новата генерация на XC60 наследява автомобил, който за девет години от лансирането си на пазара се превърна в бестселър в своя сегмент в Европа с почти един милион продадени екземпляра в целия свят. Към момента, моделът генерира около 30% от общата реализация на марката в глобален мащаб.

Новото XC60 обещава да се превърне в един от най-безопасните автомобили, които някога са се появявали на бял свят, като основна причина за това ще бъдат както специално оразмерената конструкция на модела, така и множеството високотехнологични системи за активна и пасивна безопасност, както и функционалностите за полуавтономно управление.

По отношение на задвижващите агрегати, от Volvo споделят, че новото XC60 ще се предлага с plug-in хибридната задвижваща система T8 Twin Engine, която обещава обща максимална мощност от 407 консик сили и възможност за ускорение от 0 до 100 км/ч за 5.3 секунди.

В гамата на новото XC60 ще бъдат включени също така дизелов D4 мотор със 190 конски сили, D5 с PowerPulse и 235 конски сили, T5 бензинов с 254 конски сили и T6 с 320 конски сили.

Новите системи за безопасност при новото Volvo XC60 обещават да предложат автоматично завиване или подпомагане на завиването, в случай на опасност от удар отпред. За целта, системата City Safety е била обновена с функция за автоматично завиване, която се активира в случай, че системата регистрира, че задействането на спирачната система няма да е достатъчно условия за избягването на удар с друго намиращо се отпред превозно средство, пешеходец или голямо животно.

Новата система за автоматично завиване на Volvo е активна в скоростния диапазон 50-100 км/ч и може да бъде комбинирана с другата нова технология на компанията- Oncoming Lane Mitigation, която работи в диапазона 60-140 км/ч и помага на водача да избегне удар с автомобил, движещ се в насрещното платно.
Източник: Автопрес


Коментари

Добави коментар

Реклама