Новини » Автоновини

Хванаха Jaguar E-Pace по време на тестове във Франция



Admin03.05.2017г 

Хванаха Jaguar E-Pace по време на тестове във Франция Новият малък SUV на старата английска марка е развит върху изцяло стоманената платформа D8, използвана при Discovery Sport и Range Rover Evoque, а не върху алуминиевата платформа на Jaguar iQ. Тестово муле на автомобила е заснето на магистралата A75 във Франция яко замаскирано и приличащо на F-Pace но с по-малки габарити и по-къси надвисвания.

Очаква се E-Pace да вземе назаем и някои от чертите на елкросовъра Jaguar i-Pace, а габаритите му да са близки до тези на петвратия Evoque – дължина 4360мм, височина 1635 мм, широчина с огледалата 2120 мм и междуосие от 2660 мм.

Новият паркетник E-Pace ще ползва пълната гама бензинови четирицилиндрови двигатели на JLR от фамилията Ingenium, предлагани при седана XE. За разлика от XE, обаче, двигателят ще е разположен напречно за да се запазят търсените намалени пропорции на купето. Това означава също, че E-Pace може би ще предложи задвижване само на предните колела, правейки го първият съвреенен модел на марката с предно предаване след седана X-Type. Може би подобно на него и тук ще има като опция пълно задвижване.

Дебютът на E-Pace се очаква към края на тази година, а стартът на продажбите му е насрочен за следващата 2018-а година. Имайки предвид, че колата ползва доста по-евтина платформа, то той би могъл да стане и най-достъпния финансово модел в гамата на марката. Като основни конкуренти на новата машина се сочат моделите BMW X1, Audi Q3 и идващият Mercedes GLB.
Източник: Автопрес


Коментари

Добави коментар

Реклама