Новини » Еко-ауто

МВР и МТИТС набелязаха мерки за подобряване на контрола в София на вредните емисии от автомобилитеAdmin22.05.2017г 

МВР и МТИТС набелязаха мерки за подобряване на контрола в София на вредните емисии от автомобилите

Предстоят засилени проверки в столицата на вредните емисии от автомобилите. За това се договориха заместник-министрите на вътрешните работи и на транспорта, информационните технологии и съобщенията – Стефан Балабанов и Ангел Попов, изпълнителният директор на ИА „Автомобилна администрация“ Красимир Калайджиев и началникът на отдел „Пътна полиция“ в СДВР комисар Тенчо Тенев.
По време на срещата бяха набелязани мерки за подобряване на контрола на автомобилите в София за наличие на завишени норми на вредни емисии и шум. Комисар Тенчо Тенев заяви, че всеки месец в столицата се регистрират около 14 000 автомобила. Първоначалният контрол за техническа изправност на автомобилите се извършва в пункта за регистрация в София. В този смисъл той подчерта необходимостта от подмяна на съществуващата и вече амортизирана техника.

Съвместните проверки ще се извършват и на пътя от екипи на Автомобилна администрация и Пътна полиция. В момента двете институции разполагат с малък брой димомери, газанализатори и шумомери, поради което е необходимо да бъде търсено финансиране за закупуването на допълнителни устройства, обясни заместник-министър Ангел Попов. По думите му ще бъде затегнат контролът и над пунктовете за технически прегледи. Работи се усилено по въвеждането на централизирана система за контрол, обработка и съхранение на данните от техническите прегледи, което ще намали влиянието на субективния фактор при измерванията в пунктовете, поясни той.
 
Коментари

Добави коментар

Рекламаwww.maslagaz.com

Gazpromneft Diesel Prioritet 10W-40
Gazpromneft Diesel Prioritet 10W-40
Разфасовка: 20 литра
Цена: 114лв.
Купи