Новини » Спорт

Ники Хейдън почина след инцидент



Admin25.05.2017г 

Ники Хейдън почина след инцидент

Вчера от централата на Honda пристигна тъжната новина за кончината на Ники Хейден, който бе част от супербайк отбора Red Bull Honda. Пилотът пострада при инцидент с автомобил, докато самият той е карал велосипед на 17 май в близост до Римини, където бе оостанал след участието си в петия кръг от Световния супербайк шампион на 14 май.

Хейдън е бил откаран незабавно в близката болница и след като е бил стабилизиран, е бил прехвърлен в болницата „Маурицио Буфалини“ в Чезена, но въпреки огромните усилия на лекарите е починал снощи на 35-годишна възраст в 19,09 ч. местно време.

Роденият в Кентъки Хейдън бе част от семейство, неразривно свързано с моторните спортове. Започва да се състезава от ранна възраст в AMA Supersports в 600-кубиковия клас. През 2006 г. той печели мотоциклетния шампионат след ожесточена битка в последния кръг. От 2016 г. Ники кара в Световния Супербайк шампионат, където завърши пети още в първата година от участието си в сериите. Състезавал се е и в „Осемте часа на Сузука“.

„Шокиран съм и дълбоко съм натъжен от новината за смъртта на Ники Хейдън. Той бе успешен състезател от ранна възраст и с постиженията си и титлата си в Moto GP през 2006 г. като наш заводски пилот допринесе изключително много за участието на Honda в мотоциклетните спортове. Агресивният му състезателен стил и жизнерадостното му магнетично присъствие вдъхновяваха феновете. Honda изключително много цени приноса на Ники като състезател във фирмения отбор и всички ние изразяваме най-дълбоките си съболезнования пред семейството и приятелите му“, е официалното изявление на Такахиро Хачиго, президент и главен изпълнителен директор на Honda Motor Co., Ltd.




Коментари

Добави коментар

Реклама