Новини » Спорт

Дженсън Бътън ще участва на Suzuka 1000km



Admin06.06.2017г 

Дженсън Бътън ще участва на Suzuka 1000km Спортното подразделение на Honda- TEAM MUGEN, обяви, че Дженсън Бътън ще се присъедини към отбора, като ще запише еднократно участие в тазгодишното издание на шестия кръг от SUPER GT сериите- International SUZUKA 1000km. Самото то е най-старото ежегодно такова в Япония и се провежда от 1966 година без прекъсване.

Дженсън Бътън- шампионът във Формула 1 за 2009-та година, ще се докосне за първи път до новата си състезателна кола- NSX-GT, малко повече от месец преди самата надпревара, която ще се проведе на 27 август на легендарната писта Сузука в Япония.

“След като карах NSX CONCEPT-GT по време на Honda Racing THANKS DAY през декември миналата година, се заинтригувах от това да се състезавам в SUPER GT”, споделя Дженсън Бътън. “Говорих с Honda и те ми предоставиха възможността да се състезавам на Suzuka 1000km. Като пилот във Формула 1 и част от екипа на TEAM MUGEN, ще се боря за победа. Очаквам с нетърпение да се състезавам отново пред моите японски фенове”.
Източник: Автопрес


Коментари

Добави коментар

Реклама