Новини » Любопитно

АВТОВАЗ с три нови модели догодина



Admin06.06.2017г 

АВТОВАЗ с три нови модели догодина Това заяви шефът на компанията Никола Мор - "Всички модели, представени на Московския международен автосалон в 2016-а година, освен X-code, могат да бъдат пуснати в производство в разумни срокове. За 2018-а година планираме три нови или обновени модела.”

Президентът на АВТОВАЗ напомни, че това лято ще бъдат представени комби вариант на Vesta, както и офроуд версията й Cross. Двата нови варианта на модела ще излязат в продажба още през тази есен. След тях ще дойде редът на следващите поколения на LADA 4x4 и LADA Granta.

Никола Мор отбеляза, че в момента се водят преговори с Renault за пускане в производство на класически автоматик. - “Засега още няма оконателно решение, но ще е добре да реализираме производството на автоматици в близките години. Сега обсъждаме точно какви да бъдат и в какви обеми на производство.” АВТОВАЗ и по-рано правеше автомобили Lada Granta, снабдени с автоматична предавателна кутия Jatco, но по-късно тяхното производство беше прекратено.

АВТОВАЗ планира пускането на производството на Lada Vesta на площадката си в Ижевск през юли 2017-а, а след още два месеца и на офроуд версията Lada Vesta SW Cross. До края на 2017-а година предварително е планируано да се произведат по 3000 бройки от двата модела.

Шефът на АВТОВАЗ заяви още, че до края на тази година компания планира запазването на текущите цени на автомобилите си.
Източник: Автопрес


Коментари

Добави коментар

Реклама