Новини » Тунинг

Lamborghini Huracán “Verde Mantis”, каквото трябва да бъде, но от Vilner



Admin08.06.2017г 

Lamborghini Huracán “Verde Mantis”,  каквото трябва да бъде, но от Vilner

Накратко:

2016 Lamborghini Huracán LP 610-4, 5204 куб. см, V10, атмосферен, 610 к.с., 560 Нм, 7-ст. LDF (DSG), двойно предаване, 1422 кг.

Подробности:

Италианците нямат равни в кръщаването на каквото и да е. При тях дори тривиален и жаргонен на български израз, като „четиривратка“ може да звучи яко – Quattroporte, моделът на Maserati, а Pirelli P Zero те кара да се радваш, дори и да не знаеш за какво става въпрос. Lamborghini също не е изключение, а малкият и супер успешен модел (за 3 години в Сант’Агата направиха над 8000 коли) на марката носи буреносното име Huracán, с което само се започва. Ако си изберете червен цвят, избирате Rosso Mars, а в случая с колата на снимката – това е зеленото Verde Mantis. Lambo предлагат също и широк набор от “Accessori Originali”, както и програма за персоналзация “Ad Personam”.


Последната наистина може да превърне колата в израз на вашата персоналност, но що се отнася до серийното изпълнение, като че ли италианците от Сант’Агата са останали без въображение, когато се е стигнало до оформлението на интериора. Ако не си доплатите над и без това сериозната цена на базовия Huracán и не посочите изрично желанията си в Ad Personam, получавате силно контрастен салон. Силно контрастен не като комбинация от цветове, а напротив – кокпит, който е тотално противоположен на експресивната и цветна външност на автомобила.


Точно такъв е бил случаят с този Huracán, доставен със скучен салон, а както знаем и напоследък се напомня доста, човек прекарва най-много време с колата си именно седейки вътре. Решението? Новият „безшевен“ подход на арт студио Vilner с внимателно дозирана и съобразена със стилистиката на колата доработка.


Прекрасният Verde Mantis цвят на екстериора Vilner повтаря в салона, под формата на обемни вложки с вътрешен шев. Целта е постигане на двоен контраст – веднъж чрез комбинацията на зеления цвят и предимно черните повърхности и още веднъж с органичното излъчване на тези вложки, което контрастира с геометричните форми на екстериора и интериора. Органично-механичен контраст излъчват и карбоновите апликации в съседство до покритите с фина кожа във Verde Mantis подложки.


Тези подложки положени от Vilner имат и ергономичен ефект, особено в областта на централната конзола – при динамично каране често колената на шофьора и пасажера контактуват рязко с тези повърхности. Специалният пълнеж покрит с кожа прави този контакт много по-приятен.


Воланът само по себе си е изключително добре балансирано произведение: изработени с милиметрова прецизност карбонови детайли в горната и долната част на скосения обръч, перфорирана кожа по средата и педантично положен на ръка зелен шев. Стелките със зелен кант и предпазните колани във Verde Mantis завършват интериора на място, каквото очаквате да бъде при кола като Lamborghini Huracán.






 




Коментари

Добави коментар

Реклама