Новини » Еко-ауто

Електрифицираните автомобили с 40% ръст в глобален мащаб



Admin08.06.2017г 

Електрифицираните автомобили с 40% ръст в глобален мащаб

Последните данни на EV-Volumes сочат, че продажбите на електрифицирани автомобили (електромобили BEV и plug-in хибриди PHEV) през първата четвърт на тази година са се увеличили с внушителните 40% до ниво от 191 700 в сравнение със същия период на 2016-та. Пазарният микс за първото тримесечие е 65% електромобили и 35% PHEV, но според предварителните резултати за април, съотношението се променя на 68% за чистите електромобили и 32% за хибридите, с подобрение в бизнеса от 30% до 67 800 коли в сравнение с четвъртия месец на миналата година.

От EV-Volumes коментират, че продажбените резултати при елетрифицираните автомобили са силно повлияни от регионалните особености, като посочват, че в Китай пазарът е отчел сериозен спад през януари в резултат на забавена процедура по одобрение на местните субсидии за покупка. Въпреки това, местните потребители са отговори с повишен със 77% и 103% интерес съответно през февруари и март.

Данните на EV-Volumes сочат, че през първата четвърт на годината, в Европа се отчита ръст от 28% в търсенето, но през април подобрението е било само 2.5% в сравнение с предходната година. Северна Америка е приключила първото тримесечие с подобрение от 49%- 50% за Канада и 49% за САЩ.

Според статистиката на EV-Volumes, едноличен лидер при производителите през първата четвърт на годината е Tesla, като пазарният дял на компанията е на ниво от 13.9% (+4%). На второ място се подрежда BMW Group с 9.3% пазарно участие, а на трето е Nissan с 8.8%.

Предвижданията на агенцията за календарната 2017-та година са за 1.13 млн реализирани електрифицирани коли, което би представлявало увеличение от 46%. Ако това се превърне в реалност, то общият брой на този тип автомобили с алтернативно задвижване би преминал границата от 3 000 000 единици./Автопрес




Коментари

Добави коментар

Реклама