Новини » Еко-ауто

Родният вносител на SUZUKI с награна от конкурса „Най-зелените компании в България”



Admin08.06.2017г 

Родният вносител на SUZUKI с награна от конкурса „Най-зелените компании в България”

В деня на околната среда - 5 юни, фирма МИРКАТ ООД - официален вносител на SUZUKI MOTOR CORPORATION, бе отличена с награда в категория „Автоиндустрия, транспорт, логистика” в тазгодишния конкурс „Най-зелените компании в България“ на b2b Media.

7-мото поредно издание на конкурса се проведе с подкрепата на Министерството на околната среда и водите, а единадесет членното жури, съставено от експерти в областта на екологията, архитектурата и връзките с обществеността, отличи най-зелените родни компании, показали, че постигат промени в своите екологични показатели и развиват бизнеса си по отговорен за природата начин. Този конкурс, известен още като „зелените бизнес оскари”, е уникална за България инициатива, която отчита постиженията на частни компании, държавни институции, физически лица и медии в каузата за по–здравословна среда.

МИРКАТ ООД получи наградата като генерален представител у нас на SUZUKI MOTOR CORPORATION, чиято ангажираност към въпросите, свързани с опазването на околната среда се изразява в разработването на икономични двигатели от ново поколение и технологии, като интелигентната хибридна система за задвижване (Smart Hybrid Vehicle by Suzuki), благодарение на които се постигат изключително ниски емисии на въглероден диоксид.

В актуалната автомобилна гама на SUZUKI в България има осем модела, от които само два се предлагат с дизелов агрегат. Като цяло дизеловите двигатели са по-икономични от бензиновите, следователно емитират по-малко количество въглероден диоксид на километър, но значително повече други замърсители, основно частици.

След представянето на последното поколение от емблематичния компактен автомобил SWIFT, в гамата на японския производител вече има три модела, които се предлагат и с хибридно задвижване, което повишава икономичността и намалява отделянето на вредни емисии.
 




Коментари

Добави коментар

Реклама