Новини » Спорт

Хамилтън спечели Гран при на Канада



Admin12.06.2017г 

Хамилтън спечели Гран при на Канада

Британецът Люис Хамилтън стартира за рекорден шести път от полпозишън в Гран при на Канада, седми кръг от шампионата във Формула 1. Състезателят на "Мерцедес" завъртя най-бърза обиколка на пистата "Жил Вилньов" от 1:11.459 минути, като така не остави шансове на конкуренцията си.
От втора позиция днес ще стартира водача в генералното класиране Себастиан Фетел с "Ферари". Германецът направи грешка в последната си обиколка и това не му позволи да изпревари Хамилтън, като така изостана с 330 хилядни от победителя в квалификацията.
Финландците Валтери Ботас с "Мерцедес" и Кими Райконен с "Ферари" стартираха от втора редица, след като изостанаха със 718 и 793 хилядни съответно от Хамилтън.
На трета редица в неделния старт застанаха пилотите на "Ред Бул" Макс Верстапен (Холандия) и Даниел Рикардо (Австралия). Верстапен бе по-бавен с 944 хилядни от Хамилтън, докато Рикардо остана на повече от секунда от най-бързия пилот в днешния ден.

Ето и пълната стартова решетка за неделното Гран при на Канада на пистата "Жил Вилньов":

1. Люис Хамилтън (Великобритания) Мерцедес 1:11.459 минути

2. Себастиан Фетел (Германия) Ферари 1:11.789

3. Валтери Ботас (Финландия) Мерцедес 1:12.177

След бурно и оспорвано състезание,пет обиколки преди финала Хамилтън записа най-добро време, а Ферари инструктираха Райконен да намали, за да охлади спирачките си. Другият пилот на Скудерия изпревари Окон при първи завой.

Жълти флагове и Алонсо отпадна две обиколки преди финала. Фернандо паркира Макларъна си при фибата, а Фетел бе опасно близо до Перес и го нападна за четвъртото място, докато Рикардо изчезна напред. След секунди го подмина, но като че ли няма да успее да настигне Рикардо. Алонсо бе в трибуната и хвъри ръкавиците си в публиката.

Насред цялата драма Хамилтън спокойно започна последната си обиколка и след малко премина зад карирания флаг.

Пилотът на Мерцедес извоюва шестата си победа в Канада и третата си този сезон.

Ботас е втори, а Рикардо – трети. Фетел така и не го настига навреме.

Източници: Агенция "Фокус" и formula1.sportal.bg




Коментари

Добави коментар

Реклама