Новини » На път

Обобщени резултати от едноседмичната операция, организирана от TISPOL



Admin14.06.2017г 

Обобщени резултати от едноседмичната операция, организирана от TISPOL

В рамките на кампанията, която продължи от 5 до 11 юни, на територията на страната са проверени 18 538 водачи, установени са 350 нарушители

От 5 до 11 юни, в държавите-членки на Европейския съюз се проведе полицейска операция, организирана от Европейската мрежа на службите на Пътна полиция (TISPOL). В хода й бе извършван засилен контрол над водачите за управление на моторни превозни средства под въздействие на алкохол, наркотични или упойващи вещества.
По време на едноседмичната кампания на територията на България са били проверени общо 18 538 водачи. Установени са 350 нарушители, 268 от тях са шофирали след употреба на спиртни напитки, а 82 – след употреба на наркотични вещества.
Управлението на МПС под въздействие на алкохол и наркотици е сред трите основни причини за възникване на тежки инциденти по пътищата на Европа с голям брой жертви. Реализираните масови кампании за пътна безопасност и едновременен засилен контрол във всички страни от ЕС целят постигането на силен превантивен ефект и положително въздействие върху поведението на водачите.
 




Коментари

Добави коментар

Реклама