Новини » Автоновини

Новият JAGUAR XF SPORTBRAKE



Admin21.06.2017г 

Новият JAGUAR XF SPORTBRAKE

Представяме ви новия Jaguar XF Sportbrake: елегантност, просторност и скорост за 21 век.
•Впечатляващитему пропорции осигуряват аеродинамична ефективност от Cd 0.29
•Изключителна практичност и гъвкавост: 565 литра багажно пространство се увеличават до 1 700 литра, когато бъде свалена задната седалка с делими падащи облегалки.
•Задно въздушно самохоризонтиращо се окачване Integral-Link осигурява безпроблемна возия, дори при теглене на товар до 2 000 кг
•Инстинктивно задвижване на всички колела (AWD) предлага увереност привсякакви метеорологични условия, като системата All Surface Progress Control оптимизира сцеплението върху всякакви повърхности
•Чист въздух за вас и семейството ви: филтрация и йонизация на въздуха в купето премахват замърсителите, които навлизат в автомобила.
•Системата Следене на състоянието на водача на Jaguar се присъединява към пълна гама системи за безопасност и в помощ на водача, като засича признаци на сънливост и предупреждава водачите, когато имат нужда от почивка.
•Представяме ви щората, контролирана с жестове, за панорамния покрив с площ 1,6м2, задната врата, контролирана с жестове, и водоустойчивия Activity Key на Jaguar, който може да се носи по време на тичане, колоездене и водни спортове
•Супер бързата 10-инчова информационно-развлекателна система Touch Pro действа като ваш бордови дигитален иконом
•Четири свръхмодерни 4-цилиндрови бензинови и дизелови двигателя Ingenium осигуряват чиста, икономична мощност от 163 до 250 к.с. и CO2 емисии от едва 118 г/км.
•Избор между два 6-цилиндрови двигателя: отличителния 3,0-литров бензинов двигател V6 с компресор суперчарджър и 380 к.с. или 3,0-литровия дизелов двигател V6 с 300 к.с., който ускорява до 100 км/ч за 6,1 секунди.
•Здрав, олекотен и пъргав: Архитектура с високо съдържание на алуминий и тегло на празен автомобил от 1 660 кг осигуряват пъргавина и икономичност
•С ниска цена на притежание, поради предполагаема висока остатъчна стойност и ниски експлоатационни разходи, Jaguar XF Sportbrake вече е достъпен за поръчки, като цената му в Обединеното кралство е от £34,910 (2,0-литров дизелов двигател със163 к.с., Prestige, механична трансмисия)

„Награждаваният Jaguar XF вече се е наложил като най-динамичния седан в бизнес сегмента. С добавянето на Sportbrake ние прибавяме пространство и практичност към настоящия приятен за шофиране пакет. И със супер екологичните двигатели Ingenium с теглителна сила при всякакви метеорологични условия ние разработихме автомобил, подхождащ на клиенти, които искат икономичен премиум комби модел с ниска цена на притежание.“ Ник Колинс, Директор на автомобилна серия Jaguar XF

Представяме ви новия Jaguar XF Sportbrake
Новият XF Sportbrake връща Jaguar в сегмента на премиум комби автомобилите със завладяваща комбинация от дизайн, динамика на шофиране и усъвършенствани технологии, които го карат да изпъква.

XF Sportbrake задава нови стандарти за практичност и удобство с лесни за ползване функции и технологии, които правят всяко пътуване по-безопасно, по-интелигентно и по-спокойно. Комбинацията от пространство и икономичност превръщат Sportbrake в перфектния спътник за клиенти с активен начин на живот.

С дизайн, който запазва характерните извивки на седана отпред, новият XF Sportbrake въплъщава ключовото ДНК на дизайна на Jaguar и притежаваграбваща окото покривна линия, която го отличава от конкуренцията. Елегантният му силует създава динамичен и целеустремен профил, който трансформира обема на наличното пространство вътре.

Интериорът предоставя просторно място, изпълнено с естествена светлина от панорамния покрив по протежение на тавана с площ от 1,6 кв. м. Пътниците отзад могат да се насладят на увеличеното пространство за коленете и главата, а практичният багажник побира до 565 литра багаж.

„Както при седана XF, всяка линия на Sportbrake има ясна цел и създава стремителен силует. Това придава на автомобила усещане за скорост и много динамичен външен вид. В резултат на това, мисля, че той изглежда точно толкова спортен, колкото и седанът, ако не и повече.“
Иън Калъм, Директор Дизайн на Jaguar

Новият XF Sportbrake надгражда успеха на седана и има всички усъвършенствани технологии за задвижване на всички колела (AWD) и архитектура с високо съдържание на алуминий, които са превърнали XF в автомобил с множество награди. Семейството на Jaguar Land Rover от иновативни силови агрегати Ingenium осигурява на Sportbrake най-новите технологии при двигателите.

Настройките на окачването са калибрирани специално, за да отговарят на изискванията към премиум комби моделите. Здравата и олекотена конструкция придава на просторния комби автомобил характерната за Jaguar динамика: характер, вдъхновен от спортните автомобили, с пъргаво управление и динамични реакции. Самохоризонтиращото се задно окачване с въздушни пружиние стандартно оборудване, за да гарантира, че XF Sportbrake запазва нормалното си поведение, дори когато е натоварен до горе.

Опционалната система Програмируема динамика на Jaguar позволява на водачите да регулират настройките на кормилното управление, трансмисията и горивния дросел. С амортисьори с Адаптивна динамика клиентите могат да регулират и настройките на окачването за персонализирано усещане при шофиране.

Усъвършенствани софтуерни функции, разработени от Jaguar Land Rover като All Surface Progress Control (ASPC), Adaptive Surface Response (ASR) и Intelligent Driveline Dynamics (IDD) поставят теглителната сила в ситуации на слабо сцепление и способностите за завиване на Sportbrake на едно ниво със седана.

Клиенти, които искат максимална увереност, могат да изберат силов агрегат с AWD и системата IDD на Jaguar, която елиминира недозавиването и електронната намеса, характеризиращи динамичното шофиране при модели със задвижване на всички колела. В резултат на това XF Sportbrake с AWD запазва характерното за Jaguar усещане за задвижване на задните колела и пъргави реакции на волана.

XF Sportbrake продължава лидерството на Jaguar в конструкциите с високо съдържание на алуминий, за да предостави олекотен дизайн, който е едновременно по-здрав и по-лек от предшественика си. С иновативна нова еднокомпонентна, полимерна задна врата Sportbrake предоставя почти идеално разпределение на теглото 50:50 между предната и задната част, което полага основите за изключителното му управление и икономичност.

С дължина от 4 955 мм новият Sportbrake е с 6 мм по-къс от предишния модел, но междуосието му е удължено с 51 мм до 2 960 мм. Това оптимизира пространството за краката отзад и багажното пространство и допринася за високото качество на возията на автомобила. Аеродинамика с коефициент на въздушно съпротивление от 0,29 спомагаза CO2емисии от едва 118 г/км.

Гамата на Jaguar Land Rover от усъвършенствани 4- и 6-цилиндрови бензинови и дизелови двигатели осигурява обичайните за Jaguar динамика, икономичност и капацитет за теглене.
Гамата започва с дизелов двигател Ingenium със 163 к.с., задвижване на задните колела и турбокомпресор с променлива геометрия, който задвижва като истински Jaguar и е изключително икономичен. Усъвършенстваният силов агрегат осигурява емисии на CO2 от едва 118 г/км и разход на гориво от 4,5 л/100 км.

В другия край на спектъра на динамиката клиентите могат да изберат бензиновия двигател V6 с компресор суперчарджър и 380 к.с.** Заедно с 8-степенна автоматична трансмисия ZF и усъвършенстваната система за задвижване на всички колела на Jaguar тази комбинация доставя динамика като на спортен автомобил с ускорение от 0 до 100 км/ч за 5,5, секунди.

„XF Sportbrake въплъщава всичко, което нашата марка представлява - използването на дизайна и динамиката на Jaguar за създаването на автомобили, които вълнуват сетивата и подпомагат активния начин на живот. Неговата динамика, привлекателен стайлинг и свръхмодерни технологии ще запознаят едно ново поколение водачи с устрема, страстта и комфорта на Jaguar.“
Стивън де Плой, Директор Глобална маркетингова стратегия и планиране на Jaguar

Новият XF Sportbrake е идеалният избор за клиентите с активен начин на живот и съдържасерия нови функции за по-голямо удобство, които увеличават практичността на премиум комби модела на Jaguar. Те включват технологията Асистент за теглене и издръжливиятнов ключ Activity Key на Jaguar, който може да се носи и позволява на потребителите да обезопасят автомобила си, докато се наслаждават на спортове или дейности на открито без да се страхуват, че могат да загубят главния си ключодържател. Водачите също така могат да зададат максималната височина на отваряне на задната врата, контролирана с жестове, за да предотвратят нанасянето на щети в зони, където височината е ограничена, като например многоетажни паркинги и гаражи.

Филтрацията и йонизацията на въздуха в купето премахват замърсителите, навлизащи в автомобила, като стимулират здравето и доброто състояние на пътниците, а управлението с жестове на задната врата и щората на панорамния покрив подчертават ангажимента на XF Sportbrake към удобството на клиентите.

Предоставена е пълна гама системи за безопасност и впомощ на водача, допълнена от системата на Jaguar за следене на състоянието на водача, която следи редица действия, за да засече признаци на сънливост и да предупреди водачите, когато им е необходима почивка.

Кратък преглед на гамата

Гамата на новия XF Sportbrake обхваща:
•XF Sportbrake Pure
•XF Sportbrake Prestige
•XF Sportbrake Portfolio
•XF Sportbrake R-Sport
•XF Sportbrake S
Гамата силови агрегати включва:
Дизелови
•2,0-литров дизелов двигател със 163 к.с., механична и автоматична трансмисия; задвижване на задните колела (RWD)
•2,0-литров дизелов двигател със 180 к.с., автоматична трансмисия; задвижване на задните (RWD) и на всички колела (AWD)
•2,0-литров дизелов двигател с 240 к.с., автоматична трансмисия; задвижване на всички колела (AWD)
•3,0-литров дизелов двигател V6 с 300 к.с., автоматична трансмисия; задвижване на задните колела (RWD)
Бензинови
•2,0-литров бензинов двигател с 250 к.с., автоматична трансмисия; задвижване на задните (RWD) и на всички колела *(AWD)
•**3,0-литров бензинов двигател V6 с 380 к.с., автоматична трансмисия; задвижване на всички колела (AWD)

*Наличен само в Китай
**Наличен само в САЩ, Китай, Близкия изток и Северна Африка, неналичен в Обединеното кралство и ЕС

Новият XF Sportbrake се присъединява към съществуващата версия на седана, произвеждана в завода на Jaguar Land Rover в Касъл Бромуич.

Източник: www.jaguar.bg




Коментари

Добави коментар

Реклама