Новини » Крими

Задържаха двама младежи, взломили за една нощ четири гаража



Admin07.07.2017г 

Задържаха двама младежи, взломили за една нощ четири гаража

Полицаи от РУ- Трявна задържаха двама младежи, взломили за една нощ четири гаража. Сигнал в полицията е получен вчера, около 4 часа – гражданин съобщил, че на ул.“ Захари Петров“ двама непознати взломили вратите на два гаража, влезли за кратко в помещенията и след това се оттеглили с лек автомобил.

Предприети били незабавни издирвателни и заградителни действия и малко по-късно автомобилът бил спрян в района на ул. „Христо Ботев“. В него пътували двама 18-годишни младежи /водачът – от с.Плачковци, и спътникът му – от Трявна/. При последвалата проверка в колата са намерени и иззети текстилни ръкавици и маска за глава, ножовка, клещи и други инструменти.

В хода на работата по изясняване на случая е установено, че същата нощ двамата са разбили вратите и са проникнали в общо четири гаражни помещения в Трявна. На местопроизшествията са извършени огледи. По случая е образувано досъдебно производство.

Младежите са задържани за срок до 24 часа. Привлечени са в качеството на обвиняеми за престъпления по чл. 195 от НК и им е наложена мярка за неотклонение „подписка“.




Коментари

Добави коментар

Реклама