Новини » Спорт

Отборът на PEUGEOTдържи челните места в рали „ПЪТЯТ НА КОПРИНАТА“



Admin12.07.2017г 

Отборът на PEUGEOTдържи челните места в рали „ПЪТЯТ НА КОПРИНАТА“

•След третия ден на рали „Пътят на коприната“ пилотите на Peugeot продължават да са първи, втори и трети в общото класиране и дори увеличават преднината си пред останалите.

•Себастиан Льоб / Даниел Елена на борда на чисто новия Peugeot DKR Maxi спечелиха трудния трети етап, за да се завърнат на челна позиция в общото класиране, докато Стефан Петерханзел / Жан-Пол Котре са втори.

•Сирил Депре / Давид Кастера срещнаха проблеми, но продължават да държат трета позиция в общото класиране.

ФАКТИ ОТ ЕТАПА
Тип терен: дълги трасета, трева. Максимална температура: 23 °C
Минимална температура: 18°C Максимална скорост: 200 км/ч


Третият етап от рали „Пътят на коприната“ съдържаше много трудни условия в сравнение с двата по-къси етапа по-рано: дълги макадамени трасета и ниска трева със сухо време за разлика от проливните дъждове по-рано. Етапът беше също много по-дълъг: 329 км, представляващи изпитание за психическата и физическата издръжливост, което продължи над 3 ч. 10 мин. - два пъти повече в сравнение с предишния ден - и беше изпълнено при много висока скорост от 200 км/ч.

Пейзажът може да е бил различен, но крайните резултати са същите: три автомобила Peugeot на първите три позици, въпреки проблемите на Сирил Депре - миналогодишния победител в рали „Пътят на коприната“. Себастиан Льоб натискаше здраво от самото начало и бързо навакса времето спрямо съотборника си Стефан Петерханзел, което доведе до разлика от 4 мин. 34 сек. между двамата пилоти в етапното класиране и разлика от 3 мин. 15 сек. в общото класиране. Останалите конкуренти са на почти 40 мин. след отбора-мечта на Peugeot.

Само на няколко километра от средата на етапа Сирил Депре направи малка навигационна грешка и попадна в дупка, където остана заклещен за 12 мин. В резултат на това етапната победа на Peugeot днес не беше първа, втора и трета позиция, но Сирил запазва трета позиция в общото класиране с удобна преднина от 21 мин.



Себастиан ЛЬОБ, Пилот от отбора Peugeot Total Победител в третия етап от рали „Пътят на коприната“ / 1-ви в общото класиране

„Бих казал, че беше труден ден, но премина добре за нас. Започнахме трети и настигнахме Сирил след около 50 км, и Стефан след около 125 км; оттам нататък бяхме първи. Даниел свърши наистина добра работа, защото навигацията никак не беше лесна; нямаше големи грешки. Като изключим това, нямахме никакви големи проблеми днес и Peugeot DKR Maxi беше идеален също. Беше истинско рали рейд изживяване.“


Следващият етап
4-тият етапът ще бъде от Костанай до Астана в Казахстан, с обща дължина 908,8 км и със специален етап от 373,22 км. Състезателите ще трябва да пилотират по доста бързо черно трасе преди пътуването покрай голяма река. Пътна отсечка с дължина 342 км ще ги доведе до столицата на Казахстан - Астана.

Източник: www.peugeot.bg




Коментари

Добави коментар

Реклама