Новини » Спорт

Ендуро: Сорека и Гуарнери с подиуми за Honda-RedMoto



Admin25.07.2017г 

Ендуро: Сорека и Гуарнери с подиуми за Honda-RedMoto

Двамата пилоти на Honda-RedMoto World Enduro Team Давиде Сорека и Давиде Гуарнери отново стъпиха на подиума в световния ендуро шампионат през миналия уикенд. Шестият кръг бе доста горещ за всички пилоти, тъй като Гран При на Португалия беше в Кастело Бранко. Бейра Байша, на няколко километра от Педрогао Гранде, кдето преди месец в големите пожари загинаха 63 души.

Португалците са организираха състезанието с дълги специални тестове на много прашна почва, напукана и с огромни неравности, поради продължителната суша. Пилотите на Honda-RedMoto Давиде Сорека и Давиде Гуарнери обаче се представиха отлично и спечелиха три подиума. В класа на EJ, Сорека взе две трети места и запази лидерството с в световния шампионат. Във всички изпитания в първия ден тою бе в топ 3, като само в две остана ч„етвърти. Във втория ден обаче се бореше с дълбоките коловози и оврази, изкопани в земята. Гуарнери стана 3-и в първия ден в клас E2, като повтори представянето си от Гърция с нова 3-а позиция. В следващия ден, неделя, той падна в последния момент при последния екстремен тест. С това загуби почти две минути, а също и загуби петата си позиция.
Труден уикенд имаше Джакомо Редони в клас EnduroGP – 9-и и 8-и съответно в двата дни. Следващата надпревара за Honda-RedMoto World Enduro Team 6-дневното ендуро във Франция.




Коментари

Добави коментар

Реклама