Новини » Еко-ауто

Yamaha и Honda стават партньори в проект за електрически скутер



Admin02.08.2017г 

Yamaha и Honda стават партньори в проект за електрически скутер

Honda и Yamaha обединяват усилията си за „даване под наем и обмен на батерии“, като така ще разширят използването на електрически мотоциклети в Япония.

Двете компании ще започнат да търсят възможности, заедно с кмета на Сайтама - Хайато Шимуцу, как могат да разширят проекта E-KIZUNA в града. Той вече е много популярен сред жителите в използването на редица възможности за електрическа мобилност за по-безопасна и по-комфортна среда. E-KIZUNA бе създадена през 2011 г., като с нея Honda и Yamaha ще помогнат за справяне с проблемите в мобилността и на ръководството на други градове. Това партньорство също помага на двата производителя на двуколесни да разширят възможностите и услугите при електрическите мотоциклети.

Като използва електрическите технологии на Honda и Yamaha, заедно със съществуващата вече инфраструктура на Сайтама, в подкрепа на предприятието, разположено в гара Сайтама Сантошин, трите страни на проекта целят да намалят въглеродните емисии и да подобрят транспортната система, особено в райони, където транспортът е по-малко достъпен.
Стремежът да накарат местните жители, които вече използват велосипеди в града, северно от Токио, да се качат на скутери, може да бъде една от най-големите пречки на проекта. Въпреки това, с насочването към други градове, проблемът може да бъде решен. Станцията за зареждане EV в железопътната гара Сайтама – Сантошин може да бъде неразделна част от популяризирането на електрически мотоциклети, вместо вече използваните ICE автомобили, което е по-скъпо.
Тестовете за оценка трябва да започнат през септември тази година и ще отбележат първата съвместна инициатива между органите на местната власт и двата производителя на мотоциклети, насочени към намаляване на емисиите на CO2 и разпространението на електрически мотоциклети.




Коментари

Добави коментар

Реклама