Новини » Еко-ауто

Немски еколози съдят Porsche за 110 милиона евроAdmin10.08.2017г 

Немски еколози съдят Porsche за 110 милиона евро

Немската екологична организация Deutsche Umwelthilfe (DUH) е завела иск на сума от 110 милиона евро против компанията Porsche. Това заяви вчера изпълнителният директор на организаията DUH Юрген Реш.

Причина за иска е използването от автопроизводителя на спортни автомобили на заблуждаващо оборудване, занижаващо реалните нива на отделяните от моделите му вредности. По-точно става дума за всъдеходите Cayenne с дизелови мотори.

“Всеки гражданин е дължен да спазва законите. Ако бъде хванат в нарушение на правилата за движение или за паркиране, го грози глоба в съответствие с тежеста на нарушението. Тези правила трябва да се разпространят и върху автопроизводителите, които и досега не са понесли дължното наказения в Германия заради дизеловия скандал” - заяви публично Юрген Реш.

Със заведения иск еколозите искат да създадат прецедент и отново да привлекат общественото внимание към Дизелгейт. От компанията Porsche естествено отказаха коментар по повод на иска и търсената чрез него многомилионна глоба.
Източник:Porsche-за-110-милиона-евро" rel="nofollow" target="_blank">Автопрес
Коментари

Добави коментар

Рекламаwww.maslagaz.com

Gazpromneft Premium 5W-40
Gazpromneft Premium 5W-40
Разфасовка: 205 литра
Цена: 1426.8лв.
Купи