Новини » Автоновини

Intel и Mobileye с флота напълно автономни автомобили още през тази годинаAdmin10.08.2017г 

Intel и Mobileye с флота напълно автономни автомобили още през тази година Успоредно с финализирането на сделката за 15 млрд долара по придобиването на Mobileye от Intel, от технологичния гигант обявиха, че още преди края на тази година, в тестова програма ще бъдат пуснати 100 изцяло автономни коли.

“Бързата доставката на 100 тестови коли ще демонстрира как тази хибридна система може да бъде адаптирана по такъв начин, че да отговори на потребителските нужди”, коментира Амнон Шашу, който в скоро време ще заеме поста вицепрезидент на Intel и изпълнителен директор на Mobileye.

За момента, от Intel и Mobileye не коментират каква марка/марки ще бъдат тестовите автомобили, но споделят, че те ще бъдат разнородни като купета и акцентират върху това, че те ще бъдат от Ниво 4. Технологиите, с които ще бъдат оборудвани колите, гарантират пълна автономност на движението, като единственото ограничение остава присъствието на човек зад волана.

Представители на флотата от 100-те автономни коли ще бъдат пуснати за тестове в реални условия в Съединените Американски Щати, Израел и Европа, а постепенно броят им ще бъде увеличен.
Източник:Автопрес


Коментари

Добави коментар

Рекламаwww.maslagaz.com

Gazpromneft Form Oil 135
Gazpromneft Form Oil 135
Разфасовка: 205 литра
Цена: 692.3лв.
Купи